Greška

Došlo je do greške.

Samsung zvanično patentirao Galaxy Z Fold & Slide pametni telefon

25.11.2021 17:47 | 0 Mobile
Samsung zvanično patentirao Galaxy Z Fold & Slide pametni telefon

 

Sa Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3 modelima, Samsung je dominantan igrač na polju sklopivih pametnih telefona. Južnokorejski proizvođač čvrsto veruje u budućnost ovih novih sklopivih uređaja. Tokom vremena, Samsung je takođe podneo brojne patente za pametne telefone na sklapanje i uvlačenje za buduće modele. U oktobru prošle godine, izvestili smo o specijalno dizajniranom Samsung Galaxy Z Fold pametnom telefonu sa kliznom tastaturom. U avgustu ove godine usledio je sličan model Galaxy Z Fold & Roll, koji je i sklopiv i proširiv.

Čini se da Samsung vidi ozbiljan potencijal u takvoj vrsti telefona. Ovaj put, korejski brend je podneo sličan patent, koji se zasniva na prethodnim publikacijama, ali uključuje mnogo više detalja. Uključujući opsežan sistem kamera sa pet sočiva kamera – takođe poznat kao penta-kamera. Ovog puta je primenjena ista vrsta skrivene šarke koju već znamo sa Galaxy Z uređaja.

Sredinom maja 2021, Samsung Electronics je podneo zahtev za patent Svetskom zavodu za intelektualnu svojinu (WIPO) za „elektronski aparat“. Dokumentacija na 60 stranica objavljena je danas, 25. novembra 2021. godine, navodi Let's Go Digital.

U svom najkompaktnijem položaju, patentirani telefon liči na Galaxy Z Fold 3. Primenjen je veliki fleksibilni ekran, a uključen je i ekran sa poklopcem. Kada otvorite uređaj, dobijate pristup ekranu veličine tableta od oko 7,6 inča.

Za sada sa malom razlikom u odnosu na trenutne Z Fold uređaje. Međutim, s razlogom smo novi model preimenovali u Galaxy Z Fold & Slide. Jer ako vam je potrebna još veća površina ekrana, možete dodatno uvećati ekran pritiskom na dugme. Dodatna površina ekrana se otvara sa leve strane uređaja, nakon čega se ekran povećava za još približno 25%.

Moguće je čak koristiti i produžni deo ekrana u preklopljenom položaju. Na primer, dodatni ekran može da prikaže opšte informacije kao što su indikator vremena i baterije. Takođe može da prikaže informacije u vezi sa aplikacijom.

Kada se uređaj koristi u poluotvorenom horizontalnom položaju (poznatom i kao Flex režim), dodatni ekran može da se izvuče na gore. Ovo omogućava da se prikaže još više sadržaja. Donji deo tada ostaje rezervisan za radne elemente. Različite opcije u vezi sa delom ekrana na izvlačenje su odlično ilustrovane na slikama patenta koje vidite ispod.

 

galaxyzfoldslidepatent.jpg 

 

Sistem kamera je takođe poseban – koji obično ostaje nedovoljno eksponiran u patentima za upotrebu. Ovog puta, međutim, izabrana je penta kamera, uključujući periskopsku telefoto zum kameru. LED blic je takođe uključen u dizajn.

Sistem kamera je znatno napredniji nego što znamo iz trenutne Galaxy Z serije pametnih telefona. Za sada ne postoje sklopivi telefoni sa telefoto zumom. Samsung takođe još uvek nije objavio nijedan telefon sa pet sočiva kamere.

Patentna dokumentacija takođe pokazuje da će uređaj podržavati obrnuto bežično punjenje.

Samsung svakako nije jedini proizvođač koji pokušava da na pametan način kombinuje mogućnosti sklopivih i savitljivih ekrana. TCL je prošle godine takođe demonstrirao koncept pametnog telefona TCL Fold 'n Roll – takođe bio sklopivi i savitljivi model.

Pre nego što Samsung objavi pametni telefon koji je i sklopiv i proširiv, očekuje se da će kompanija prvo objaviti uređaj koji može samo da se izvuče – a samim tim neće biti i sklopiv. Samsung bi takođe mogao Galaxy telefon na izvlačenje da predstavi na predstojećem CES sajmu.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Xiaomi Redmi K50 Gaming dolazi sa Dimensity 9000 čipsetom, 5.000mAh baterijom

Legendarni Winamp se vraća i otvara beta verziju za nešto novo

10104
10105
10106
10107
10108
10109