Greška

Došlo je do greške.

Samsung započinje masovnu proizvodnju 12 Gb LPDDR5 DRAM čipova za premijum telefone

19.07.2019 18:27 | 0 Mobile
Samsung započinje masovnu proizvodnju 12 Gb LPDDR5 DRAM čipova za premijum telefone


Saopštenje za javnost

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd., svetski lider u oblasti napredne tehnologije memorije, započinje masovnu proizvodnju prvih industrijskih 12 Gb LPDDR5 DRAM čipova, optimizovanih za 5G mrežu i veštačku inteligenciju na pametnim telefonima. U cilju unapređenja premium linije proizvoda u domenu memorije, novi modul dolazi samo pet meseci nakon početka proizvodnje 12GB LPDDR4X čipa, dok je u planu i masovna proizvodnja 12GB LPDDR5 paketa kasnije ovog meseca. Svaki od njih kombinovaće po osam 12Gb čipova, u skladu sa rastućom tražnjom za boljim performansama i kapacitetima od strane vodećih proizvođača pametnih telefona.

„Veoma smo uzbuđeni što ćemo masovnom proizvodnjom 12Gb LPDDR5 čipova baziranih na drugoj generaciji 10-nanometarske klase, podržati lansiranje 5G flagship pametnih telefona za korisnike širom sveta“ rekao je Jung-bae Lee, izvršni potpredsednik DRAM Product & Technology segmenta u kompaniji Samsung Electronics. „Samsung ostaje posvećen razvoju novih tehnologija na polju memorije mobilnih telefona kako bi svojim korisnicima pružio vrhunske performanse i unapređene kapacitete, nastavljajući na taj način da podstiče rast na tržištu premium memorijskih proizvoda”.

Zahvaljujući vodećoj poziciji u industriji i na polju energetske efikasnosti, ovi čipovi omogući će novoj generaciji flagship smartfona da u potpunosti iskoriste potencijale 5G mreže i veštačke inteligencije, poput snimanja Ultra HD (ultra-high-definition) video materijala i mašinskog učenja, uz značajno produženje životnog veka baterije.

sam2_279.jpg

Uz brzinu protoka podataka od 5.500 megabita po sekundi (Mbps), 12Gb LPDDR5 je skoro 1,3 puta brži od svog prethodnika (LPDDR4X, čija je brzina bila 4.266Mbps) koji je integrisan u današnje high-end modele pametnih telefona. Ovakvom paketu od 12GB potrebna je samo jedna sekunda za prenos 44GB podataka, što je jednako veličini 12 full-HD filmova (veličine 3,7 GB). Pored ovoga, novi moduli troše do 30 procenata manje energije u odnosu na svoje prethodnike, zahvaljujući redizajniranom strujnom kolu koje poseduje poboljšanu funkciju takta, kao i performanse koje rade sa minimumom energije, čak i prilikom velikih brzina.

Kako bi na najbolji način upravljao proizvodnim kapacitetima, Samsung u zavisnosti od potražnje na globalnom nivou razmatra premeštanje proizvodnje čipa 12Gb LPDDR5 u svoj kampus u Pjongteku (Koreja) sledeće godine. Nakon 12Gb LPDDR5 DRAM mobilnih čipova, očekuje se da sledeće godine bude razvijen i 16Gb LPDDR5 modul u cilju zadržavanja liderske pozicije na svetskom tržištu uređaja za memoriju.

Izvor: Samsung

 

HONOR 20 dostupan u Srbiji

Nvidia rekonstruisala Apollo 11 spuštanje na mesec uz pomoć ray tracinga (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109