Greška

Došlo je do greške.

Samsung sprema novi Galaxy Z Flip bez vidljive neravnine na mestu savijanja ekrana

07.06.2022 14:43 | 0 Mobile
Samsung sprema novi Galaxy Z Flip bez vidljive neravnine na mestu savijanja ekrana

 

Sklopivi telefoni su sve popularniji, pogotovo kada su u pitanju uređaji koje proizvodi kompanija Samsung. Naime, Samsung Galaxy Z Flip3 jeste najpopularniji sklopivi telefon na svetu sa udelom na tržištu od čak 51%. Zato i ne čudi činjenica da Samsung već uveliko radi na nasledniku, a da su neka od unapređenja baš po želji korisnika.

Neravnine

Prva i najbitnija informacija dolazi od insajdera Ice Universe, a posredstvom portala 9to5Google. Naime, tvrdi se kako će neravnina koja se javlja na mestu preklopa telefona sa savitljivim ekranima ovoga puta na uređaju Samsung Galaxy Z Flip4 biti znatno plića, a samim tim i mnogo manje uočljiva.

Kako će ova kompanija to uspeti? Postoje dva glavna načina za smanjivanje dubine i površine neravnine, a najverovatnije se radi o kombinaciji oba. Jedan je umanjivanje radijusa sklapanja uređaja, a drugi je upotreba malo drugačijih materijala na kojima će se ta neravnina manje ispoljavati.

flipzi1.jpg

Podsetimo se kako je to jedna od retkih zamerki koje korisnici imaju na prethodnika. Iako sama neravnina na mestu preklopa vremenom postaje daleko manje primetna, većina korisnika koja se razmišlja oko kupovine jednog ovakvog telefona najviše je uplašena upravo tim neravnim delom ekrana.

Šarka

Dalje, postoje i informacije kako Samsung želi da unapredi i šarku na novom pametnom telefonu, što je u potpunosti u skladu sa smanjivanjem intenziteta neravnine. Nezvanične informacije govore kako je ova kompanija razvila novu šarku koja radi na znatno manjem prostoru i koja je manje veličine i težine.

flipzi4_1.jpg

Pored toga, neki od trenutno dostupnih dizajna za zaštitne maske takođe sugerišu na suptilniju šarku, kao i na znatno manju prazninu između dva dela telefona kada je on sklopljen. Prema trenutno dostupnim informacijama, ovo ćemo moći da potvrdimo 31. avgusta, kada Samsung planira da predstavi ovaj telefon publici.

Najtanji Motorola premijum telefon dostupan u Srbiji

9 neobičnih i zanimljivih sajtova na kojima možete da ubijete vreme i naučite ponešto

10104
10105
10106
10107
10108
10109