Greška

Došlo je do greške.

Samsung sada ima najveću fabriku za proizvodnju telefona

09.07.2018 21:40 | 0 Biznis IT
Samsung sada ima najveću fabriku za proizvodnju telefona


Samsung svakako spada u najveće igrače kada je ukupno tržište pametnih telefona u pitanju, a kako bi pojačala svoje prisustvo na pojedinačnim tržištima (kao što je rastuće tržište Indije), južnokorejska kompanija je upravo otvorila najveću svetsku fabriku za proizvodnju telefona.

Fabrika je otvorena u indijskom gradu Noida, a zauzima prostor od 141.000 kvadratnih metara. Postrojenje ima potencijal da udvostruči Samsungovu proizvodnju telefona kada se uposle njegovi puni kapaciteti. Samsung trenutno na ovom tržištu proizvodi oko 60 miliona telefona, što znači da bi pod punim kapacitetom nova fabrika mogla da proizvodi 120 miliona telefona godišnje.


Pogledajte još: Samsung želi AI funkcije u svim svojim uređajima do 2020. godine


Ipak, pomenuta brojka neće biti dostižna u neko skorije vreme, jer Samsung predviđa da će biti potrebno oko tri godine kako bi se dostigli puni kapaciteti proizvodnje u fabrici. Deo razloga za ovo leži i u dugačkom procesu unajmljivanja radnika, a fabrika će zahtevati ukupno 5000 novih zaposlenih.

Samsung još nije potvrdio koji će se uređaji proizvoditi u fabrici, ali je istakao da će se potencijalno proizvoditi sve - od telefona iz donjeg segmenta do premijum modela.

Izvor: FirstPost

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Do kraja godine se očekuje 100 miliona instaliranih pametnih zvučnika

BENCH ARHIVA: Apple MacBook Air

10604
10605
10606
10607
10608
10609