Greška

Došlo je do greške.

Samsung razvio prvi LPDDR5X DRAM u industriji

09.11.2021 13:50 | 0 Hardver
Samsung razvio prvi LPDDR5X DRAM u industriji

 

Samsung Electronics je danas objavio da je razvio prvi u industriji 14-nanometarski (nm) baziran na 16-gigabitni (Gb) DRAM niske snage dvostruke brzine prenosa podataka 5X (LPDDR5X), dizajniran da podstakne dalji rast širom aplikacije za usluge podataka velike brzine uključujući 5G, veštačku inteligenciju (AI) i metaverzum.

Poslednjih godina, hiperpovezani tržišni segmenti kao što su AI, proširena stvarnost (AR) i metaverzum, koji se oslanjaju na izuzetno brzu obradu podataka velikih razmera, brzo su se širili“, rekao je SangJoon Hvang, stariji potpredsednik i šef DRAM-a. Dizajnerski tim kompanije Samsung Electronics. „Naš LPDDR5X će proširiti upotrebu memorije visokih performansi i male potrošnje izvan pametnih telefona i doneti nove mogućnosti ivičnim aplikacijama zasnovanim na veštačkoj inteligenciji kao što su serveri, pa čak i automobili," saopštava Samsung newsroom.

Samsungov LPDDR5X je mobilna DRAM memorija nove generacije dizajnirana da značajno poveća brzinu, kapacitet i uštedu energije za buduće 5G aplikacije. Samsung je 2018. godine isporučio prvi u industriji 8Gb LPDDR5 DRAM, a danas kompanija agresivno ide dalje od tržišta mobilnih uređaja sa prvim 16Gb LPDDR5X DRAM-om.

 

Ne propustite: Samsung bi mogao da predstavi novi Exynos 2200 čipset 19. novembra

LPDDR5X DRAM će ponuditi brzinu obrade podataka do 8,5 gigabita u sekundi (Gbps), što je preko 1,3 puta brže od 6,4 Gbps kod LPDDR5. Koristeći najnapredniju 14nm DRAM tehnologiju u industriji, takođe će koristiti oko 20% manje energije od LPDDR5 memorije. Pored toga, 16Gb LPDDR5X čip će omogućiti do 64 gigabajta (GB) po memorijskom paketu, zadovoljavajući rastuću potražnju za mobilnim DRAM-om većeg kapaciteta širom sveta.

Kasnije ove godine, Samsung će početi da sarađuje sa globalnim proizvođačima čipseta kako bi uspostavio održiviji okvir za svet digitalne stvarnosti koji se širi, a njegov LPDDR5X će služiti kao ključni deo te osnove.

Kompanija će nastojati da proširi svoju liniju mobilnih DRAM-a koja se kreće u korak sa stalnim poboljšanjem performansi i energetske efikasnosti, dok će istovremeno ojačati svoje tržišno liderstvo većom agilnošću proizvodnje.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Samsung bi mogao da predstavi novi Exynos 2200 čipset 19. novembra

Poco M4 Pro 5G predstavljen sa Dimensity 810, poboljšanim kamerama, brzim punjenjem od 33W

10203
10205
10206
10207
10208
10209