Greška

Došlo je do greške.

Samsung razvija sopstveni 3D ToF senzor pod nazivom ISOCELL Vizion

20.09.2020 20:33 | 0 Mobile
Samsung razvija sopstveni 3D ToF senzor pod nazivom ISOCELL Vizion


Samsung je nedavno, kod EUIPO (European Union Intellectual Property Office) organizacije, podneo zahtev za patent koji bi se mogao pojaviti na Galaxy S21/S30 seriji telefona naredne godine. Opis takozvane ISOCELL Vizion kamere savršeno odgovara karakteristikama koje ima i 3D ToF senzor.

Prema nekim izvorima, 3D ToF senzor je izostao sa Galaxy Note20 linije zbog toga što je Sony bio preokupiran porudžbinama ovog senzora od strane kompanije Apple. Zbog toga je Samsung odlučio da stvari preuzme u svoje ruke i da kreira sopstveni senzor za Galaxy S liniju za narednu godinu. S druge strane, postoje i glasine koje ističu da dolazeća S serija neće imati 3D ToF senzore.

sam2_428.jpg


Opis u okviru patenta ukazuje na neke karakteristike, a jedna od njih je prepoznavanje crta lica, u slučaju da Samsung odluči da senzor smesti s prednje strane.

Ne postoje garancije da će se Samsungov ISOCELL Vizion senzor pojaviti na dolazećoj Galaxy S liniji telfona, ali je svakako jasno da južnokorejska kompanija razmatra mogućnost proširenja svog proizvodnog portfolija i osamostaljivanja na polju pomenutih senzora.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung nagoveštava Galaxy F seriju telefona

MasterCase H100 – sastavite fantastičan mini ITX gejming PC (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109