Greška

Došlo je do greške.

Samsung razmatra promenu tehnologije S Pen olovke, kako bi radila uz Galaxy Fold3

25.10.2020 19:07 | 0 Mobile
Samsung razmatra promenu tehnologije S Pen olovke, kako bi radila uz Galaxy Fold3


Glasine od ranije su sugerisale da će Galaxy Fold2 stići uz podršku za S Pen pametnu olovku, ali se to nije desilo. Sada novi izveštaji ističu da će južnokorejska kompanija ponovo pokušati da implementira ovu podršku, ali da bi morala da se prebaci na drugačiju tehnologiju.

Galaxy Note modeli koriste Electo-Magnetic Resonance (EMR), koji radi sa pasivnim stylus-om i generalno je jeftiniji, nudi dobru preciznost i ima nisku latenciju u poređenju sa Active Electrostatic Solution (AES) olovkama.

Samsung je navodno naišao na probleme kod integrisanja EMR digitajzera kod Ultra Thin Glass (UTG) i kod pokušaja da ga načini fleksibilnim, što je dovelo do toga da se podrška za S Pen ne implementira u Fold2.

Ukoliko se pomenuti problemi ne reše na vreme za naredni model fleksibilnog telefona, Samsung će se najverovatnije prebaciti na AES tehnologiju, prema predviđanjima UBI Research-a.

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy S21+ CAD renderi pokazuju ravan ekran i iste kamere kao kod S21 modela


AES može da prevaziđe neke probleme koje ima EMR, nudi gotovo perfektnu preciznost i podržava prepoznavanje nagiba (S Pen već neko vreme ima ovu podršku ali ona nije bila perfrktna zbog načina na koji EMR radi).

Analitičari očekuju da će Samsung duplirati debljinu UTG-a sa 30 µm na 60 µm, kako bi mogao da izdrži pritisak vrha pametne olovke. Zabrinutost kada je u pitanju izdržljivost je takođe jedan od razloga što S Pen podrška nije implementirana na Galaxy Fold2.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei možda radi na fleksibilnom telefonu sa preklopnim ekranom

Testirali smo Realme 7 Pro (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109