Greška

Došlo je do greške.

Samsung predstavio softver Galaxy Enhance-X koji poboljšava kvalitet fotografija na telefonu

20.07.2022 09:04 | 0 Software/Web
Samsung predstavio softver Galaxy Enhance-X koji poboljšava kvalitet fotografija na telefonu

Uhvatili ste fotografiju koja je blago van fokusa ili vam se ruka zatresla u odlučujućem trenutku? Nemojte ništa da brinete. Samsung je razvio novi softver imena Galaxy Enhance-X koji je sposoban da poboljša kvalitet vaših ne baš tako uspešnih fotografskih poduhvata, prenosi Fudzilla.

Šta je Galaxy Enhance-X?

Kompanija Samsung razvila je svoju Expert RAW aplikaciju za osobe koje se razumeju u fotografiju i koja profesionalcima, ili makar onima koji poseduju dovoljno znanja o naprednijim podešavanjima, omogućava da precizno podese različite parametre koji bi mogli uticati na kvalitet fotografije kako bi dobili što bolji krajnji rezultat.

Samsung Galaxy Enhance-X je aplikacija za one koji ne poseduju to znanje i koji najverovatnije ne znaju koji je smisao različitih ISO vrednosti, brzine otvora blende i drugih naprednih podešavanja prilikom fotografisanja. Ova aplikacija pomaže korisnicima da dobiju ne samo upotrebljive, već kvalitetne fotografije bez preteranog znanja o različitim naprednim tehnikama kroz implementaciju veštačke inteligencije.

Ne zaboravite da je Samsung pre 15 dana objavio da sprema CamCyclopedia vodič koji vas uči kako da fotografišete.

GalaxyEnhance

Kako ovaj program funkcioniše?

U svom najjednostavnijem obliku, ova aplikacija funkcioniše jednim dodirom ekrana vašeg telefona i potpuno automatski ispravlja potencijalne “greške” na fotografiji koju ste već uslikali kako bi vam podarila daleko bolji rezultat. Na primer, Samsung Galaxy Enhance-X ima sposobnost da eliminiše zamućenost, umanji loše refleksije, izoštri fotografiju, unapredi HDR prikaz, poveća rezoluciju, prosvetli fotografije slikane u uslovima sa slabim osvetljenjem i mnogo toga još.

Štaviše, Galaxy Enhance-X može i da ukloni “moire” efekat do kog dolazi kada fotografišete ekran nekog elektronskog uređaja, a nakon što napravite sva unapređenja dozvoljava vam da vidite “pre” i “posle” upotrebljavanjem slajdera. Pritom, obe fotografije se čuvaju u galeriji vašeg telefona, pa tako ne morate da brinete da će vam se “lošija” verzija automatski izbrisati.

Sve ovo funkcioniše upotrebljavanjem veštačke inteligencije, mašinskog učenja i naprednih algoritama obrate slike koji će automatski detektovati probleme i za njih pronaći rešenje. Naravno, možete se odlučiti i da ručno odaberete koje aspekte vaše fotografije biste želeli da unapredite i dozvolite ovom alatu da se sa njima izbori.

Sa kojim uređajima funkcioniše?

Već u ovom trenutku možete preuzeti ovu aplikaciju sa Galaxy app prodavnice, a kompatibilna je sa Samsung uređajima koji koriste Android 10, 11 i 12, kao i One UI 2.0, 3.0, 4.0 i 4.1.

Kao i uvek, nemojte previše da verujete i očekujete najavama senzacionalnih aplikacija, pošto one zaista mogu da budu dobre na pojedinim fotografijama, ali su često šanse da zaista poboljšate neku sliku koja nije previše dobro ispala - male.

20220709_173300.jpg

Samsung zakazao premijeru Galaxy Z Fold4 i Flip4 telefona za 10. avgust

Qualcomm predstavio novu generaciju: Snapdragon W5 i W5 Plus procesori za nosive uređaje

10504
10505
10506
10507
10508
10509