Greška

Došlo je do greške.

Samsung potpisao ekskluzivni ugovor sa proizvođačem ultra tankog stakla za sklopive telefone

11.11.2019 19:30 | 0 Mobile
Samsung potpisao ekskluzivni ugovor sa proizvođačem ultra tankog stakla za sklopive telefone

 

Samsung je osigurao ekskluzivni ugovor sa Dowoo Insis za Ultra Thin Glass (UTG), koje će se koristiti u budućim sklopivim telefonima. Ekskluzivnost znači da će Dowoo prodavati UTG samo Samsungu i nikome drugom.

Trenutno, kompanija može proizvesti oko 500.000 jedinica mesečno. Za staklo se veruje da je debljine manja od 100µm, možda tanka čak 30µm (što je tanje od ljudske dlake!). Ipak, mnogo je otpornija od poliamidne plastike koja se trenutno koristi u Galaxy Fold-u, bar kada je reč o ogrebotinama.

Dowoo Insis je od Samsung Venture Investment dobio investiciju od oko 10 miliona USD kao deo ekskluzivnog dogovora. Smatra se da je ugovor srednjoročan i dugoročan, a Samsung nastoji da uloži još više novca u Dowoo kako bi mogao proširiti svoje proizvodne kapacitete (uvećavajući postojeće korejske pogone i izgradivši nove u Vijetnamu).

 

Pogledajte još: Samsung nagoveštava drugačiju vrstu savitljivog telefona (video)

Samsung navodno planira da proda 5-6 miliona sklopivih telefona naredne godine, tako da bi Dowoo trebao biti u stanju da isporuči dovoljno UTG panela. Ali ako novi sklopivi telefon krene da se prodaje onako kako se Samsung nada, biće mu potrebno mnogo veće zalihe tokom narednih godina, posebno kada se prave zalihe za pokretanje novog modela. Bar neće morati brinuti da li će i druge kompanije kupovati Dowoo-ove panele.

Izvor: Gsmarena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Galaxy S11 stiže sa SAMOLED ekranom

Xiaomi Mi Note 10 ima OLED panel kompanije Visionox

10104
10105
10106
10107
10108
10109