Greška

Došlo je do greške.

Samsung odustaje od senzora za merenje dubine kadra na svojim novim Galaxy A24, A34 i A54 telefonima

21.07.2022 08:43 | 0 Mobile
Samsung odustaje od senzora za merenje dubine kadra na svojim novim Galaxy A24, A34 i A54 telefonima

Prema informacijama, koje nijedan od Samsung zvaničnika nije potvrdio, ova kompanija će odustati od senzora za merenje dubine kadra na svojim novim telefonima A serije koji treba da se pojave naredne godine.

Pored senzora dubine izgleda da će i makro kamera da leti, pa će novi modeli A serije ličiti na iPhone, bar po tipu kamera koje će koristiti – glavna i širokougaona, prenosi GSMArena.

Novi trend kod telefona srednje klase

Ovo je trend koji je sve popularniji u industriji pametnih telefona, posebno srednje klase, koji imaju dve upotrebljive kamere umesto četiri ili pet, od kojih su samo dve korisne. Videli smo Nothing Phone (1) sa takvim kamerama, a ako i Samsung krene tim putem verujemo da će se postaviti novi industrijski standard. S druge strane, nemojmo se zavaravati da će zbog izbacivanja dve kamere Samsung oboriti cene svojih Galaxy A modela. Naći će već neko opravdanje i gde će taj budžet da bude potrošen.

Možda nije atraktivno imati telefon sa samo dve kamere danas, ali ako nas pitate mnogo je bitnije da su te dve kamere zaista dobre, nego da ih mate četiri ili pet, a da ih ne koristite (da, 2 MP makro senzori bez autofokusa, u vas gledamo).

Samsung_Galaxy_A53_5G99.jpg

Da li su cene senzora porasle, pa su proizvođači shvatili da telefoni od 200 evra ne moraju da imaju četiri kamere na poleđini ostaje da vidimo. U svakom slučaju, ako se Samsung pridruži trendu, mogli bismo da viđamo sve više telefona sa dobre dve kamere umesto sa mnogo više njih koje nikada nećete ni koristiti.

Bez senzora dubine kod A serije

Prema istom izvoru, Galaxy A24 će imati 50 MP glavni senzor i 8 MP širokougaoni, sa 5 MP makro kamerom. Galaxy A34 će imati 48 MP senzor i takođe 8+5 MP kombinaciju sekundarnih senzora, dok će A54 imati 50 MP glavni senzor, 5 MP iza širokougaonog sočiva i Samsung 5 MP makro kameru. Za Galaxy A74 se još uvek ništa ne pominje.

Izvor navodi da će Samsung investirati resurse koji su do sada išli na senzor dubine kadra ka poboljšanju specifikacija drugih kamera. Galaxy A34 bi trebao da se pojavi u martu 2023. godine, a A54 mesec dana kasnije.

Naučnici napravili čist kerozin: samo od vode i ugljen-dioksida

Instagram uvodi opciju za direktnu kupovinu preko poruka

10104
10105
10106
10107
10108
10109