Greška

Došlo je do greške.

Samsung možda radi na uklanjanju Androida, u korist novog operativnog sistema

17.05.2021 11:03 | 0 Software/Web
Samsung možda radi na uklanjanju Androida, u korist novog operativnog sistema

 

Samsung bi mogao biti jedna od prvih kompanija koja je zamenila Android Google-ovom Fuchsia, operativnim sistemom otvorenog koda na kojem kompanija Mountain View, radi još od 2016. godine.

Za razliku od Androida, Fuchsia OS nije namenjen samo pametnim telefonima i tabletima, već širokom spektru proizvoda, sa naglaskom na povezanim uređajima. Takođe će se moći ažurirati češće od Androida, što znači da potrošači neće morati da se oslanjaju na proizvođača svojih telefona za nova ažuriranja. Za OEM proizvođače, ovo bi smanjilo teret održavanja.

Krajem prošle godine Google je otvorio Fuchsia za javne priloge, a ne tako davno i Samsung je postao saradnik na ovom projektu. Kompanija je dodala isečke koda koji se odnose na „Sistem datoteka pogodan za Flash“, koji se često skraćuje u „F2FS“. To je sistem datoteka otvorenog koda koji je Samsung dizajnirao za arhitekturu fleš memorije i smatra se bržim od sistema datoteka ext4 koji koriste mnogi Android uređaji.

 

Ako ste propustili: Google Fuchsia OS će moći da pokreće Android aplikacije

U to vreme opseg Samsungovog učešća u operativnom sistemu Fuchsia nije bio jasan, ali je poznati leaker Ice Universe sada nagovestio da bi budući Samsung uređaji mogli da imaju novu platformu. I, naravno, ako Google odluči da zameni Android novim OS-om, Samsung - i drugi proizvođači originalne opreme - neće imati izbora.

Još uvek ne znamo kada će Fuchsia biti spremna za predstavljanje. Ipak, možda se neće čekati još dugo, jer je nedavni listing Bluetooth-a pokazao da Nest Hub pokreće Fuchsia 1.0. Ipak, moglo bi proći neko vreme pre nego što prva komercijalna verzija bude predstavljena, jer će Google verovatno dozvoliti programerima da isprobaju OS u početku.

Budući da će Android 12 privući većinu pažnje tokom predstojećeg Google I/O 2021, ne očekujemo nove informacije o Fuchsia sistemu tokom ovog događaja.

Izvor: Phone Arena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


https://www.benchmark.rs/tag/google_fuchsia-22318

Endwalker, četvrti paket proširenja za Final Fantasy XIV Online, izlazi 23. novembra

Intel forsira ATX12VO napajanje, proizvođači nezinteresovani

10504
10505
10506
10507
10508
10509