Greška

Došlo je do greške.

Samsung je nemilosrdan - prekinuo LG saradnju na razvoju njihove najbolje OLED tehnologije

24.11.2022 17:28 | 0 Multimedija
Samsung je nemilosrdan - prekinuo LG saradnju na razvoju njihove najbolje OLED tehnologije

U oblasti proizvodnje OLED ekrana južnokorejski Samsung i LG su bez ikakve sumnje svetski lideri. To se odnosi kako na razvoj tehnologije, tako i veličinu tržišnog udela. Neretko ove dve kompanije zajedno sarađuju na razvoju određenih tehnologija koje svoj put do kupaca pronađu u veoma sličnim proizvodima pod dva različita brenda.

Međutim, OLED tehnologiju ekrana velikih dimenzija koja koristi izotop deuterijuma, poznat kao teški vodonik, a koju je lansirao LG i na kojoj je Samsung sarađivao, nedavno je otkazana iz poslovnih planova Samsunga. Jedan od razloga su svakako i troškovi u serijskoj proizvodnji obzirom da se veoma teško pronalazi i dobija. U prirodi se retko pronalazi i ima ga svega 0.015% u morskoj vodi.

Krajem prošle godine, LG je čak registrovao svoj OLED.EX brend za srodne proizvode koji će koristiti ovu tehnologiju, što se može opisati kao veliko očekivanje. Prema navodima LG-a, nakon upotrebe tehnologije vezane za deuterijum, osvetljenost OLED panela se povećala za 30%.

OLED_EX_LG_1.jpg

Međutim, SFC, zajednička firma koju su formairali Samsung Display i japanska hemijska kompanija Hodogaya je otkazala patentiranu tehnologiju koja je u zajedničkom vlasništvu LG-a i kompanije Material Science kroz uspešno okončan sudski spor.

Smatra se da se patent odnosi na deuterijum, jedan od dva stabilna izotopa vodonika, materijal koji se koristi za produženje veka trajanja uređaja sa organskim svetlećim diodama.

Čini se da LG iako sada u nepovoljnijem položaju, nije voljan da odustane i još uvek istrajava u razvoju još jedne serije patenata razvijenih u okviru svoje kompanije!

Koje su to stvari koje čine 200 MP kameru izuzetnom?

Pametni flaster uz pomoć struje brže zaceljuje rane

10304
10305
10306
10307
10308
10309