Greška

Došlo je do greške.

Samsung ima patent za polu-modularni dizajn telefona bez okvira

21.06.2018 22:05 | 3 Mobile
Samsung ima patent za polu-modularni dizajn telefona bez okvira


Neki korisnici bi verovatno potencirali činjenicu da nam nisu potrebni tanji okviri od onih koje imaju modeli kao što su Vivo NEX ili Oppo Find X, međutim, postoje i oni drugi kojima nikada nije dovoljno ekrana na telefonima. Samsung, prema svemu sudeći, pripada drugoj grupaciji, a južnokorejska kompanija izgleda ima način kojim bi mogla da zaobiće tehničke poteškoće koje se mogu javiti kod implementacije ultra tankih okvira.

Pre nekoliko dana smo imali priliku da vidimo patent koji opisuje rešenje koje kompanija Huawei razmatra po ovom pitanju. Samsung ima slično rešenje, ali sa nekim značajnim razlikama. Dok Huawei u svom patentu pominje samo dve metalne trake sa strane, južnokorejski gigant planira četiri trake, a umesto adheziva Samsung želi da upotrebi magnetne kopče.

Pogledajte još: Huawei patentirao telefon bez okvira sa strane ekrana

Ove kopče bi trebalo da zajedno drže sve četiri metalne trake. Iako ovaj koncept dizajn deluje kao da je skloniji lomljenju, donosi i neke značajne prednosti. Ukoliko se jedan od okvira ošteti, lako ga je moguće zameniti od strane samog korisnika.

Patent takođe sugeriše da se dizajn, pored telefona, može primeniti i na druge elektronske uređaje sa ekranom - laptopove, televizore, tablete i drugo.

Izvor: LetsGoDigital

Dakii Član postova: 904
Malo apple forice, muda za bubrege.
Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока
zormanic Vip member postova: 1664
Patentirali su sklopivi/rasklopivi case koji plaćaš odmah sa mob.aparatom. Svaka čast!

CEO Intela Brajan Kržanić podneo ostavku

HDR10+ sertifikacija kreće od ovog meseca

10104
10105
10106
10107
10108
10109