Greška

Došlo je do greške.

Samsung ima ozbiljan problem sa mrtvim pikselima na MicroLED televizorima

21.08.2022 15:58 | 0 Multimedija
Samsung ima ozbiljan problem sa mrtvim pikselima na MicroLED televizorima

OLED je napravio prvu ozbiljniju evoluciju u tehnologiji televizora u proteklih desetak godina, a sada QD-OLED donosi poboljšanja u ovu već veoma dobru tehnologiju panela. Međutim, već neko vreme se govori kako je MicroLED budućnost za televizore, ali ako je sudeći po ranim radovima kompanije Samsung, na ovoj tehnologiji treba još uvek da se radi. 

Ozbiljni problemi 

Kompanija Samsung već ima jedan MicroLED televizor imena The Wall koji, kako mu naziv kaže, koristi najnapredniju MicroLED tehnologiju pozadinskog osvetljenja kako bi pružio izuzetan kvalitet slike. Ovakva tehnologija donosi sve prednosti OLED panela ali sa jednom bitnom prednošću, a to je da ne morate da brinete o životnom veku vaših organskih dioda jer MicroLED obećava mnogo duži vek trajanja. 

Samsung_MicroLED_2.jpg

Ali, izgleda da postoji jedna ozbiljan problem sa MicroLED panelima koje proizvodi Samsung, a to su mrtvi pikseli. Kako navode informacije na Business Korea, svi izložbeni modeli ovih televizora koji su radili tokom dužeg vremenskog perioda imali su jedan ogroman problem, a to su mrtvi pikseli. Dakle, prema ovim informacijama, MicroLED, makar tehnologija koju Samsung koristi, još uvek nije usavršena u dovoljnoj meri kako bi ugrozila OLED. Međutim, ako nas pitate, samo je pitanje vremena. 

Ozbiljna cena 

Naravno, i cena, kao i za sve nove tehnologije, je ogromna, pa tako televizor od 292 inča (što je veoma impresivna dijagonala) iznosi neverovatnih 120.000 dolara. Da, dobro ste pročitali, sto dvadeset hiljada dolara za jedan popriično veliki televizor. Sada nam je jasno zašto tim silnim šeicima treba onoliki novac. Još jedan aspekt koji povećava cenu ovog televizora jeste neka vrsta ekskluzivnosti, jer se pretpostavlja da se neće proizvesti više od 1.000 ovakvih televizora. Sada, da li je to samo zbog ograničenosti same serije ili zbog uočenih problema sa radom, ne znamo. 

Striming platforme po prvi put popularnije od kablovske televizije

Ultraširoko - Acer Nitro XZ342CKP Gaming Monitor

10304
10305
10306
10307
10308
10309