Greška

Došlo je do greške.

Samsung ima novi daljinski upravljač za TV koji se puni putem Wi-Fi talasa vašeg rutera

03.01.2022 13:09 | 0 Multimedija
Samsung ima novi daljinski upravljač za TV koji se puni putem Wi-Fi talasa vašeg rutera

 

Samsungove CES 2022 najave su u punom jeku. Kompanija je već predstavila svoje nove televizore, monitore i Gaming Hub, a očekuje se još toga. Pored najave novih televizora, Samsung je takođe predstavio novi daljinski upravljač za TV koji dolazi sa novim trikom za punjenje.

Prošle godine, Samsung je predstavio daljinski upravljač za Eco TV koji je radio na solarni punjenje. Samsung televizori iz 2022. sada dolaze sa daljinskim upravljačem za TV koji se ne puni samo solarnom energijom, već može puniti i energiju koju emituje vaš Wi-Fi ruter. Kao što The Verge primećuje, novi 2022 Eco Remote dolazi sa RF mogućnostima prikupljanja koje omogućavaju daljinskom upravljaču da sačuva naboj tako što „prikuplja radio talase rutera i pretvara ih u energiju“. Daljinski upravljači se takođe mogu puniti preko USB C ulaza. Daljinski upravljači za 2022. će takođe biti dostupni u beloj boji kako bi dopunili "lifestile" televizore kao što su The Frame, Serif i Sero.

 

Pogledajte još: Samsung predstavlja nove Neo QLED 4K i 8K televizore sa brzinom osvežavanja od 144 Hz, stiže podrška za NFT

Samsungu je trebalo devet godina da napravi nešto korisno od patenta koji se star skoro deceniju. Ovo je još jedan Samsungov doprinos izbacivanju AAA baterija u daljinskom upravljaču. Kada je Samsung prvi put najavio Eco daljinski upravljač, kompanija je rekla da može izbeći odbacivanje 99 miliona baterija tokom sedam godina, a sada je kompanija dodala još jedan način za punjenje daljinskog upravljača - Wi-Fi signalima.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Poco M4 sa ekranom od 90Hz, kamerom od 64MP bi mogao da se pojavi početkom februara

Xiaomi Black Shark 4S Pro zadržava AnTuTu naslov najbržeg i u decembru

10304
10305
10306
10307
10308
10309