Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy Z Flip4 - Flagship u džepnom formatu

21.09.2022 15:33 | 0 Mobile
Samsung Galaxy Z Flip4 - Flagship u džepnom formatu

Kada smo, pre par nedelja na testu imali Galaxy Z Fold4 rekli smo da Samsung nije promenio previše na novoj generaciji telefona sa savitljivim ekranom, ali da je promenio dovoljno. Ovo u suštini znači da vlasnici Flip3 i Fold3 telefona nemaju ozbiljne razloge da svoje dobre telefone zamene novim modelima. Ali to isto tako znači da će nekim unapređenjima ovi savitljivi telefoni privući nove kupce.

Nažalost, kada je cena u pitanju, Samsung se nije pomerio mnogo od prošlogodišnjih modela, ali je Flip i dalje najjeftinija ulaznica u svet telefona sa savitljivim ekranom. To najjeftinije danas znači 129.999 dinara, odnosno oko 1100 evra.

Doduše, kada ih uporedimo sa cenama novih iPhone 14 telefona, ni Flip4 ni Fold4 ne deluju tako skupo.

Novi Flip dolazi sa nekoliko izmena: boljom kamerom, većom baterijom, bržim punjenjem i novim čipsetom. Sve ostalo je manje-više isto kao i kod Flip3 modela.

Dizajn

Iz ugla dizajna, Flip4 deluje kao brat blizanac Flip3 modelu, iako ima malo manje okvire oko ekrana i za dlaku manje dimenzije po dužini i širini. Oba ekrana su ostala ista: 1,9-inčni Super AMOLED napred sa rezolucijom od 260x512 piksela i 6,7-inčni savitljivi Dynamic AMOLED 2X sa osvežavanjem od 120 Hz i svetlinom od maksimalnih 1200 nita. Otprilike kako se i očekuje od premijum telefona kompanije Samsung.

Samsung_Galaxy_Z_Flip454.jpg

Obe zadnje polovine imaju Gorilla Glass Victus+ zaštitu, a sem ekrančića, površine su matirane, prijatne za dodir i praktične za održavanje. Sa druge strane, šarka i okviri, izađeni od ojačanog aluminijuma su sjajni i lepo kontriraju matiranim površinama.

O dizajnu nema previše smisla govoriti, jer je sve na istom mestu kao i kod Flip3. Spoljni i unutrašnji ekran su identični, sem pomenutih tanjih okvira kod novog modela. Samsung je na premijeri naglasio da je poboljšao kvalitet savitljivog ekrana, kao i zaštitni sloj, te da za 200.000 savijanja nećete imati razloga da brinete. Čak i da svaki dan 100 puta otvorite ekran, to znači da ste mirni više od 5 narednih godina.

Kvalitet ekrana je izuzetan, kao i kod prošlogodišnjeg modela. Usek na mestu pregiba postoji, ali kao i kod Fold serije, posle kratko vremena vrlo lako se naviknete i prestanete da ga primećujete posle nekoliko nedelja korišćenja...

Najveće Windows 11 ažuriranje do sad je stiglo

DALL-E veštačka inteligencija može da menja ljudska lica

10104
10105
10106
10107
10108
10109