Greška

Došlo je do greške.

Samsung duplirao HBM2 proizvodnju ali i dalje ne može da pokrije zahteve tržišta

27.06.2018 13:30 | 0 Hardver
Samsung duplirao HBM2 proizvodnju ali i dalje ne može da pokrije zahteve tržišta


Samsung je, prema navodima, udvostručio svoje proizvodne napore kada je HBM2 (high-bandwidth memory 2) u pitanju. Međutim, i pored ovoga, sugeriše se da južnokorejska kompanija i dalje neće uspeti da pokrije tržišne zahteve za HBM2 memorijom, prema navodima HPC eksperta Glena Lokvuda.

Ove informacije stižu sa godišnjeg HPC događaja, gde je Samsung govorio o svojoj "Aquabolt" HBM2 memoriji druge generacije. Ističe se da je pomenuta memorija do osam puta brža nego GDDR5, uz protok do 307 GB/s u jednom sloju.


Pogledajte još: Micron započeo sa masovnom proizvodnjom GDDR6 memorije

HBM2 još uvek nije česta pojava na potrošačkim grafičkim kartama (sem AMD Radeon RX Vega serije i Nvidia TITAN V). Ovaj tip memorije je izuzetno tražen od strane HPC akceleratora, koji su uglavnom GPU-bazirani, kao što je AMD Radeon Instinct serija ili Nvidia Tesla.

Sama HPC industrija trenutno je u procvatu zahvaljujući Ai istraživanjima, baziranim na dubokom učenju i neural-netu. Rezultat visoke potražnje, zajedno sa visokim DRAM cenama, bi mogao značiti da bi HBM2 još uvek mogao biti preskup za implementaciju u mejnstrim potrošačke proizvode.

Izvor: TechPowerUp

Komentari

0 Dodaj komentar

Mozilla Firefox 61 donosi poboljšanja na koja smo dugo čekali

Tokom godine se očekuje i iPad sa Face ID podrškom

10203
10205
10206
10207
10208
10209