Greška

Došlo je do greške.

Samsung dominirao svetskim 5G tržištem u februaru

30.04.2022 12:38 | 0 Biznis IT
Samsung dominirao svetskim 5G tržištem u februaru

 

Prema izveštaju kompanije Counterpoint Research, Samsungovi telefoni Galaxy A serije su jasno ojačali svoje tržište pametnih telefona poslednjih meseci, pri čemu je opseg budžeta činio 58 procenata prodaje njegovih pametnih telefona u 2021. U februaru, korporacija je takođe predvodila segment 5G Android telefona, prema istraživačkoj grupi.

Samsung Galaxy flagship telefoni činili su preko 24% globalnih kupovina 5G Android pametnih telefona u februaru, prema najnovijem izveštaju Counterpoint-ovog Handset Model Sales Tracker izveštaja. Counterpoint je naveo pet modela na svojoj listi najboljih 5G Android uređaja.

Pomalo iznenađujuće, Galaxy A52s 5G je nadmašio najbolje 5G telefone i postao najprodavaniji 5G Android telefon na svetu. Znajući da se ovaj model nalazi na ovoj listi poslednjih šest meseci zaredom, ovo dostignuće nije sasvim neočekivano. Jako se dobro prodavao, posebno u zapadnoj Evropi.

Zbog svojih izvanrednih rezultata u Sjedinjenim Državama i Južnoj Koreji, Galaxy S22 Ultra 5G je na drugom mestu. U februaru, ovaj flagship model je činio dve trećine ukupne prodaje Galaxy S22 serije, prema Counterpoint-u.

 

Povezana vest: Kompanija Samsung ostvarila rekordnu zaradu u prvom tromesečju ove godineOvo odgovara prethodnoj analizi istraživačke firme, koja je otkrila da je prodaja 5G pametnih telefona porasla za 51% na globalnom nivou u januaru, velikim delom zahvaljujući većem usvajanju 5G od strane kineskih firmi. Od januara, Kina je postigla 84 posto globalne rasprostranjenosti prodaje 5G pametnih telefona.

Čini se da su se Samsungovi nedavni pokušaji da popularizuje 5G i prenese tehnologiju mobilne mreže sledeće generacije na pristupačnije uređaje, isplatili, navodi se u istraživanju.

Najnoviji Samsungovi jeftini 5G telefoni, poput modela Galaxy A53, A33 i A73 5G, verovatno će dodatno poboljšati poziciju kompanije na tržištu u bliskoj budućnosti.

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Naučnici napravili zaštitu ekrana koja daje mnogo brži odziv touchscreen-a

Najširi u kraju - AOC Agon AG493UCX2 gaming monitor

10604
10605
10606
10607
10608
10609