Greška

Došlo je do greške.

Samsung će svoj savitljivi displej pozajmiti kompanijama Xiaomi i Oppo

31.08.2018 14:58 | 0 Mobile
Samsung će svoj savitljivi displej pozajmiti kompanijama Xiaomi i Oppo


Samsung traži načine da brzo proširi ekosistem fleksibilnih telefona, nakon što kompanija na tržište plasira svoj dugo očekivani savitljivi telefon početkom 2019. Jedan od načina, koje Samsung razmatra, jeste i da fleksibilnim OLED panelima snabdeva kineske proizvođače telefona koji takođe planiraju da predstave savitljive telefone. Među njima su Xiaomi i Oppo.

Samsung Display je, prema navodima, već kreirao primerke potencijalnih savitljivih panela za Oppo i Xiaomi u Kini. Stvar je u tome što se ekrani za savitljive telefone razlikuju od tipičnih fleksibilnih OLED-a, koje Samsung stavlja u Galaxy S ili Note liniju. Za svoju dolazeću liniju savitljivih telefona, fleksibilni ekrani moraju da imaju integrisanu mrežu strujnih kola za input dodirom, a u Južnoj Koreji postoji samo jedan pogon koji proizvodi ovo.

 

Pogledajte još: Test: Samsung Galaxy Note 9 (Video)


Samsung je samouveren da će predstaviti superioran proizvod, koji će verovatno imati višu cenu od modela koje spremaju Xioami, Oppo ili Huawei, ali je spreman da snabdeva rivale svojim ekskluzivnim panelima, sve kako bi kod korisnika brzo stvorio svest o postojanju savitljivih telefona.

Analitičari predviđaju da će Samsung naredne godine isporučiti do milion savitljivih panela za fleksibilne telefone, odnosno do pet miliona 2020. godine.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Unboxing Honor Play smartfona direktno iz Berlina (video)

Firefox će uskoro podrazumevano blokirati ad trackere i skripte za rudarenje kriptovaluta

10104
10105
10106
10107
10108
10109