Greška

Došlo je do greške.

Samsung će razvijati savitljive ekrane za Google, Oppo i Xiaomi

24.02.2021 12:53 | 0 Mobile
Samsung će razvijati savitljive ekrane za Google, Oppo i Xiaomi


Novi izveštaj, koji je objavio The Elec, potvrđuje ranije navode iz decembra koji su sugerisali da će Vivo, Oppo, Xiaomi i Google objaviti savitljive telefone. Novi izveštaj ne pominje Vivo, ali ističe da Samsung razvija fleksibilne ekrane za Oppo, Xiaomi i Google.

Kada je u pitanju Oppo, displej koji je u razvoju se otvara od vrha ka dnu, što znači da će telefon imati preklopni format. Eksterni ekran će imati veličinu između 1.5 i 2 inča, što sugeriše da će displejbiti dugačak kada se otvori.

Xiaomi se, prema izveštaju, prebacuje sa ekrana koji se savijao ka spolja na savijanje ka unutra. Za novi displej od 8.02 inča, Xiaomi se udružio sa kompanijama Samsung i CSOT. Xiaomijev savitljivi uređaj će navodno imati 6.38-inčni eksterni displej.

 

Ne propustite: Samsung najavljuje 50MP ISOCELL GN2 kamera senzor sa Dual Pixel Pro tehnologijom


Na kraju, o Google savitljivom modelu nema mnogo informacija, a izveštaj pominje da Samsung razvija OLRD ekran za Google. Ovaj displej bi mogao imati veličinu od oko 7.6 inča.

Samsung je trenutno vodeća kompanija kada su u pitanju telefoni sa fleksibilnim ekranima, a od južnokorejskog proizvođača se ove godine očekuju tri nova modela iz ovog segmenta tržišta.

Izvor: The Elec

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

LG potvrđuje da webOS stiže i na smart TV uređaje drugih proizvođača

Samsung Galaxy F62 globalno stiže kao Galaxy M62

10104
10105
10106
10107
10108
10109