Greška

Došlo je do greške.

Samsung bi mogao okončati poslovanje u kineskoj fabrici za proizvodnju mobilnih uređaja

13.08.2018 16:00 | 2 Biznis IT
Samsung bi mogao okončati poslovanje u kineskoj fabrici za proizvodnju mobilnih uređaja


Samsung Electronics razmišlja o prekidanju poslovanja u jednoj od svojih fabrika za proizvodnju mobilnih telefona u Kini, zbog opadanja prodaje i povećanja troškova rada, objavio je Electronic Times.

Samsung bi ove godine mogao da zaustavi proizvodnju mobilnih telefona u Tianjin Samsung Telecom Technology fabrici, koja se nalazi u gradu Tijanđinu, kako prenosi južnokorejski list, opisujući ovaj potez koji se razmatra kao potencijalno povlačenje sa tržišta.

Najveći svetski proizvođač pametnih telefona rekao je povodom ovoga da se još uvek ništa nije odlučilo o sudbini operacija u Tijanđinu.

"Sveukupno tržište pametnih telefona ima poteškoće usled usporavanja rasta. Samsungovo telekomunikaciono poslovanje u Tijanđinu ima za cilj da se fokusira na aktivnosti koje povećavaju konkurentnost i efikasnost", navodi se u izjavi kompanije za Reuters.


Pogledajte još: Samsung najavio investicije vredne više milijardi dolara u 5G, AI i drugo


Pre samo pet godina, Samsung je držao 20 odsto kineskog tržišta, da bi ove godine pao ispod jednog procenta, a na ovo su uticali brendovi kao što su Huawei, Xiaomi i drugi, naročito u domenu cena.

Poslednjih godina, Samsung je fokusirao svoje glavne investicije u mobilne telefone na proizvodne pogone u Vijetnamu i Indiji. Kompanija je otvorila najveću svetsku fabriku pametnih telefona pored Nju Delhija prošlog meseca, a planirano je da ovo postrojenje postane izvozno središte.

Prema Electronic Timesu, fabrika Tijanđin u Kini proizvodi 36 miliona mobilnih telefona godišnje, dok kompanijina druga kineska fabrika u Huižou proizvodi 72 miliona telefona godišnje. Samo dve fabrike u Vijetnamu zajedno proizvode 240 miliona telefona godišnje.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala

Dzoni X Novi član postova: 128
Haha, neka otvore pogon u Srbiji, sigurno jeftinija radna snaga nego u Kini

Eksterno skladište se može iskoristiti za preuzimanje kontrole na Android aplikacijama

Potvrđen datum objave za Xiaomi Pocophone F1 i unboxing video

10604
10605
10606
10607
10608
10609