Greška

Došlo je do greške.

Samsung bi mogao konačno rešiti problem kamere ispod ekrana

18.05.2021 11:00 | 0 Multimedija
Samsung bi mogao konačno rešiti problem kamere ispod ekrana

 

Ekrani naših telefona postaju sve veći i da bi rešili taj problem, proizvođači telefona pomeraju ivice ekrana do krajnjih granica kako bi eliminisali granice kako bi pomogli u održavanju veličine telefona. Na žalost, prednjoj kameri i senzorima i dalje treba mesto, zbog čega su se neke kompanije odlučile za izreze u ekranu.

Očigledno je da bi idealno bilo rešenje da kamera bude smeštena ispod ekrana, a već neko vreme Samsung radi na tome. Čini se da bi kompanija konačno mogla da bude spremna jer je za predstojeći događaj Display Week 2021 Samsung najavio sopstvenu tehnologiju kamera ispod ekrana.

Prema Samsungu: „To je full screen tehnologija koja minimalizuje masku i maksimizira ekran postavljanjem prednje kamere na deo okvira postojećeg IT uređaja ispod panela, a funkcije kamere obezbeđuje povećanjem propusnosti dela panela gde se modul kamere nalazi."

 

210510UPC2.jpg

 

Problem stavljanja kamere ispod ekrana je suočavanje sa potencijalno pogoršanim kvalitetom slike, što bi moglo objasniti zašto je Samsungu trebalo nešto duže vremena od konkurencije. Ostaje da se vidi da li je Samsungovo rešenje možda bolje od ostalih, pa se nadamo da ćemo uskoro imati više detalja i možda neke uzorke slika.

Izvor: Phandroid

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Lansiranje Samsung Galaxy A22 5G telefona očekuje se neposredno nakon dobijanja Bluetooth sertifikata

Poco M3 Pro 5G dizajn je zvanično potvrđen, glavna kamera će imati senzor od 48 MP

10304
10305
10306
10307
10308
10309