Greška

Došlo je do greške.

Samsung bi koncept fleksibilnog displeja mogao primeniti i na tablete

08.04.2021 13:30 | 0 Mobile
Samsung bi koncept fleksibilnog displeja mogao primeniti i na tablete


Samsung je prvi na tržište plasirao telefon sa displejom koji se savija ka unutra, a mogao je da se proširi kako bi ponudio veličinu ekrana preko sedam inča. Sada izgleda da Samsung isti dizajnerski izraz planira da primeni i na veći displej.

Sajt LetsGoDigital je primetio patent koji sugeriše da bi Samsung mogao u budućnosti predstaviti savitljivi Galaxy tablet. Samsung je prijavu patenta podneo kod USPTO (the United States Patent and Trademark Office), a zahtev je odobren 16. februara ove godine.

sam1_44.jpg


LetsGoDigital je objavio i fotografije, kreirane na osnovu informacija i rendera iz patenta. Renderi pokazuju da ne postoji displej sa spoljašnje strane uređaja. Senzori, LED blid i selfi kamera su smešteni u centru gornjeg dela uređaja. Postoje neke vrste ireza s gornje i donje strane displeja. Takođe, na poleđini nisu vidljive kamere. Naravno, podsećamo da su koncept renderi zasnovani na informacijama iz patenta i postoji velika mogućnost da ideja nikada ne bude komercijalizivana. Ipak, moguće je da Samsung radi na sličnom proizvodu.

sam2_504.jpg


Za sada se sugeriše da Samsung razvija Galaxy Z Fold 3, a informacije pominju da će koštati koliko i njegov prethodnik i da bi mogao biti objavljen u junu. Telefon bi trebalo da ima 7.7-inčni fleksibilni displej, dok bi spoljašnji ekran mogao biti manji nego kod prethodnika. Južnokorejska kompanija bi mogla modifikovati S Pen tehnologiju za korišćenje na dolazećem savitljivom telefonu.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Sada znamo razlog zbog čega nam je poznat displej na poleđini Xiaomi Mi 11 Ultra telefona

LG obećava tri garantovana Android ažuriranja za svoje premijum telefone

10104
10105
10106
10107
10108
10109