Greška

Došlo je do greške.

Sajtovi će teže moći da detektuju Chrome Incognito mod

16.02.2019 16:45 | 0 Software/Web
Sajtovi će teže moći da detektuju Chrome Incognito mod


Jedan od glavnih razloga postojanja Chrome Incognito moda, jeste da se korisnicima omogući da pretražuju internet u privatnosti, gde njihove informacije neće biti čuvane od strane browsera, kao i da određene informacije o identifikaciji neće biti deljene sa sajtovima.

Međutim, sajtovi i dalje mogu da detektuju da li korisnik upotrebljava Incognito mod ili ne, što u nekim slučajevima dovodi do blokiranja korisnika sa sajtova. Ovo svakako nije ono što je Google nameravao sa pomenutom funkcijom, zbog čega kompanija sada preduzima korake da oteža sajtovima detektovanje pregleda u Incognito modu.

 

Pogledajte još: Google eksperimentiše sa tamnim modom za Chrome na telefonima


Ono što Google planira, jeste da će generisati virtuelni fajl sistem uz pomoć RAM-a računara, za potrebe kada posećeni sajt zatraži fajl sistem tokom posete u Incognito modu. Ovo znači da, kada se Incognito mod napusti, on će biti obrisan, što će osigurati da svaki put kada se mod koristi sesija bude detektovana kao potpuno nova.

Očekuje se da će funkcija biti dostupna od Chrome 74 verzije, ali neće biti automatski uključena, već će korisnici morati da je ručno aktiviraju.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Poznate rezolucije displeja i Android verzije za Huawei P30 i P30 Pro

Galaxy A50 stranica za podršku sugeriše da će telefon uskoro biti predstavljen

10504
10505
10506
10507
10508
10509