Greška

Došlo je do greške.

Sada možete da kupite Starlink internet za svoj brod za svega 5.000 dolara mesečno

08.07.2022 19:34 | 0 Software/Web
Sada možete da kupite Starlink internet za svoj brod za svega 5.000 dolara mesečno

Pre neki dan je stigla potvrda američke Federalne komisije za komunikacije da je uređaj moguće koristiti na vozilima. Satelitski internet za brodove se zove Starlink Maritime i maksimalna brzina od 350 Mb/s će vas koštati 5.000 dolara mesečno, nakon što platite 10.000 dolara za opremu i instalaciju.

Hardver se plaća unapred, a s obzirom na to da većina vlasnika jahti nije stalno na moru, postoji opcija da pauzirate pretplatu kada vam ne treba i da nastavite kada ponovo isplovite. U poređenju sa Starlink Maritime, regularni Starlink košta 599 dolara za instalaciju i 110 dolara mesečno.

Module5_Maritime_Desktop.jpg

Drugačiji hardver

Ilon Mask je rekao na Twitter mreži, čija kupovina se ozbiljno zakomplikovala, da se antena za Starlink Maritime značajno razlikuje od antene koja se koristi za rezidentalni Starlink. Antene za brod su dvostruki terminalni visokih performansi i imaju dovoljno snage da održavaju konekciju uprkos ekstremnim uslovima koji nisu retka pojava na otvorenom moru.

Mask je dodao da je do sad SpaceX plaćao 150.000 mesečno za mnogo gore konekcije na svojim brodovima.

Zvanična Starlink Maritime sranica takođe pominje da vam usluga omogućava povezivanje iz najudaljenijih voda širom sveta, ali vredi napomenuti da je njena oblast pokrivenosti i dalje ograničena. Trenutno će raditi samo u priobalnim vodama SAD (ne uključujući Aljasku), Evrope (osim većeg dela Norveške, Švedske i Finske), Australije, Brazila, Čilea, većeg dela južnog dela Australije i Novog Zelanda. Očekuje se da će Starlink uspostaviti povezivanje na više lokacija krajem ove i tokom naredne godine.

Mapapokrivenosti.jpg

Povezivanje vozila u pokretu

SpaceX već dugo planira da poveže vozila u pokretu sa Starlink mrežom, a sa projektima koji su bili zaduženi za kreiranje robusne antene za čamce i avione još 2021. Međutim, tek pre nekoliko dana je Federalna komisija za komunikacije odobrila novu klasu terminala za usluga satelitskog interneta „kako bi se zadovoljili rastuću zahtevi korisnika koji sada zahtevaju povezivanje dok su u pokretu“.

Kina koristi veštačku inteligenciju da prati lojalnost svojih građana

NASA šalje jata malih robota-plivača na druge planete

10504
10505
10506
10507
10508
10509