Greška

Došlo je do greške.

SAD su se složile da uklone Xiaomi sa svoje crne liste

12.05.2021 13:51 | 0 Biznis IT
SAD su se složile da uklone Xiaomi sa svoje crne liste

 

Manje od nedelju dana pre nego što je Joe Biden položio zakletvu za predsednika Sjedinjenih Država, Trampova administracija dodala je Xiaomi na kontroverznu crnu listu američke vlade. Sada se ta greška ispravlja i Xiaomi više neće biti obeležen kao komunistička kineska vojna kompanija.

Američko Ministarstvo odbrane postiglo je sporazum sa Xiaomi-jem, nakon nedavne sudske prijave, i najavilo da bi uklanjanje kineske kompanije sa crne liste „bilo prikladno“.

Prema najnovijem sudskom podnesku, „strane su se dogovorile o putu koji će rešiti ovu parnicu bez potrebe za osporavanim brifingom“. O konkretnim uslovima se još pregovara, ali konačni predlog trebalo bi da bude podnet pre 20. maja.

Xiaomi je prvobitno proglašen komunističkom kineskom vojnom kompanijom na osnovu navodnih veza sa kineskom vojskom. Njegova crna lista mogla je ograničiti američka ulaganja u kompaniju i ukloniti je sa američkih berzi.

 

Pogledajte još: Xiaomi 13. maja predstavlja nove bežične bubice

Kao odgovor, brend je tužio vladu i crnu listu nazvao „neustavnom“. Tokom čitavog procesa, Xiaomi je tvrdio da je to nezavisna kompanija koja nije u vlasništvu ili pod kontrolom vojske.

Ovaj najnoviji razvoj događaja verovatno će olakšati put Xiaomi-ju i drugim kineskim kompanijama. Nažalost, malo je verovatno da će i Huawei uskoro doživeti sličan ishod.

Administracija Bajdena ranije je izjavila da ne vidi razlog za ukidanje sankcija Huaweiju. Takođe postoji neizvesnost oko stava trenutne američke vlade o BiteDance-u, vlasniku TikTok-a.

Izvor: Phonearena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Lako do bržeg bežičnog interneta – Huawei AX3 WiFi 6 Plus

Google predstavlja tamnu temu u Google pretrazi za desktop za još više korisnika

10604
10605
10606
10607
10608
10609