Greška

Došlo je do greške.

SAD dozvoljavaju prodaju čipova Huaweiju ukoliko se ne koriste za 5G

29.10.2020 19:01 | 0 Mobile
SAD dozvoljavaju prodaju čipova Huaweiju ukoliko se ne koriste za 5G


Financial Times je objavio izveštaj, koji sugeriše da su Sjedinjene Američke Države počele da odobravaju brojnim kompanijama/proizvođačima čipova, mogućnost da svoje komponente prodaju Huaweiju. Jedini uslov je da se te komponente ne koriste za 5G.

Ministarstvo trgovine SAD je u nedavnim razgovorima kompanijama sugerisalo da se zahtevi za licence za saradnju sa Huaweijem tretiraju sa premisom o njihovom odbijanju, ali se to može premostiti ukoliko kompanija može da demonstrira da njihova tehnologija ne podržava 5G. Ovo je za Financial Times izjavio neimenovani proizvođač čipova, koji je učestvovao u razgovorima sa američkim vlastima.

Ovaj potez bi mogao predstavljati značajan podstrek za Huawei, koji se već neko vreme suočava sa posledicama sankcija američke administracije. Najnovije zabrane SAD kompaniji Huawei ne dozvoljavaju da pribavlja bilo kakav hardver koji je kreiran američkim tehnologijama. Zbog tih sankcija, Huawei je izgubio TSMC kao proizvođača čipova, što je nagovestilo mogući kraj za Kirin procesore.

 

Pogledajte još: Zavirite u Huawei Mate 40 Pro


Uz najnovije ublažavanje sankcija i potez koji omogućava da Samsung Display obezbeđuje OLED panele za Huawei, deluje da se pritisak na Huawei polako smanjuje. Kineska kompanija će verovatno morati da se pomiri sa tim da neće moći da pristupa 5G opremi proizvođača sa kojima bude sarađivala.

Financial Times takođe ističe da su dva azijska proizvođača poluprovodnika optimistična kada je u pitanju dobijanje licence za poslovanje sa kompanijom Huawei. Jedan od njih je istakao da im je sugerisano da čipovi za mobilne uređaje ne predstavljaju problem.

Za sada nema zvaničnih informacija od strame Ministarstva trgovine SAD o ublažavanju mera protiv kompanije Huawei.

Izvor: Financial Times

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Danas nam je divan dan! (video)

Renderi za Samsung Galaxy S21 Ultra su revidirani, pokazuju dodatnu kameru/senzor

10104
10105
10106
10107
10108
10109