Greška

Došlo je do greške.

RX Vega karte sa nereferentnim hlađenjima odložene za sredinu oktobra?

20.09.2017 10:00 | 0 Hardver
RX Vega karte sa nereferentnim hlađenjima odložene za sredinu oktobra?

Do sada, Asus je jedini proizvođač koji je prikazao prilagođenu verziju AMD-ove RX Vega 64 grafičke karte, uz isticanje da će ona početi da se isporučuje u nekom trenutku tokom septembra.

Već smo zakoračili u drugu polovinu septembra i oktobar se polako približava, a mnogi se pitaju šta se dešava sa prilagođenim AMD Vega grafičkim kartama. Čak je i Asus utihnuo kada je ova tema u pitanju, što navodi na pomisao da će RX Vega Strix propustiti planiranu septembarsku objavu.

Hardware.FR je kontaktirao sa nekoliko AIB partnera, kako bi istražio situaciju. Neimenovani AIB partner je istakao da im AMD čak nije ni rekao konkretne datume isporuke RX Vega čipova, što sugeriše da se "after market" Vega GPU dizajni ne mogu očekivati pre sredine oktobra. Pod pretpostavkom da se radi o optimističnim prognozama, prilagođene verzije grafičkih karti bi mogle stići tek u novembru.

Trenutno, nije poznato zbog čega AMD nije svojim AIB partnerima isporučio količine RX Vega grafika spremnih za proizvodnju. Pretpostavka je da AMD ima problema da drži korak sa zahtevima tržišta, kao i sa snabdevanjem svih AIB partnera istovremeno.

Izvor: Overclock3d

Komentari

0 Dodaj komentar

Fotografija Huawei Mate 10 telefona

Konvertibilni Google Pixelbook koristi Chrome OS, opcioni stylus

10203
10205
10206
10207
10208
10209