Greška

Došlo je do greške.

Ruska senatorka: bioskop je skup, torenti su jeftini

19.04.2017 09:24 | 18 Software/Web
Ruska senatorka: bioskop je skup, torenti su jeftini

Kada je u pitanju deljenje fajlova na internetu, najveći broj političara retko ima šta pozitivno da kaže. Međutim, kada je u pitanju senator Ljudmila Bokova iz parlamenta Rusije, stvari stoje malo drugačije. "Volim da koristim torente, jer oni omogućavaju preuzimanje informacija brzo i jednostavno" poručila je ova ruska političarka. Malo je političara širom sveta koji dopuštaju da se javno vidi njihova podrška kršenju autorskih prava, sa izuzetkom piratske partije. Ipak, u Rusiji stvari stoje malo drugačije.

Sa jedne strane u zemlji se ruše piratski sajtovi, blokiraju se, a planira se i novi zakon koji će držati društvene mreže odgovornim za pirateriju njihovih korisnika. Govoreći na Internet and Law događaju, senatorka Bokova je izrazila drugačiji stav. Ona je čak otišla toliko daleko da je komentarisala da je odlazak u bioskop veoma skup a torenti veoma jeftini.

"Pogledajte samo cenu karte za jedan odlazak u bioskop danas (cena karte u Rusiji je oko 18 dolara). Za tročlanu porodicu to je preko 50 dolara. To je preskupo. Torenti su jeftini," poručila je ona. Ona se nije tu zaustavila već je osudila planove Rusije da blokira piratske sajtove bez sudskog postupka.

Najstariji torent na The Pirate Bay ima 13 godina

Izvor: Torrentfreak

ABET Users postova: 13905
Citiram korisnika: Kasa5033Devojka vec 6 meseci uziva na crunchy roll, posto obozava anime da gleda za 6.99$ mesecno.
Meni je to problem. Većini je super 1000 din za mesec dana striminga, ja bi se i dalje dovijao da nabavim torrent. Zašto? Kvalitet mi je bitan i to što ne volim striming. Taj Crunchy roll kvalitet prodaju na Steamu, bili veliki popusti za anime ali na to nikada ne bi dao pare jer je kvalitet strima prosečan u najboljem slučaju. Kada budu prodavali najjaci kvalitet za razumne pare bez DRM onda neka se jave. Do tada ćemo ploviti zalivom. Nisu ni oni blesavi, znaju šta prodaju i kome.
aksi164 Član postova: 451
Long live rutracker !
A M G Član postova: 810
@veljkoka:
Odlicno receno!
Mnogi umetnici ne bi imali planetarnu popularnost da nije piraterije, pa kada dodju u Srbiju covek ode na koncert, kupi official dzidza-bidze i sl.
Stvar je jednostavna, da nesto nije bilo moguce skinuti za Dz, mnogi to ne bi ni kupili, nema se dovoljno para da se sve vidi/cuje.
Ilion Član postova: 3283
Zašto konzumiraš njihov sadržaj ako ih ne podnosiš?
veljkoka Član postova: 1352
Da, prebroje broj downloada i to pretvore u novac, hahhaha. ma glupaci, samo sto se prejaki pa celom svetu naturaju svoja pravila. Ja nikada ali nikada ni centa ne bih platio amerima, jedan blueray da platim 20$, a za te pare opusteno mogu da platim netflix i neki slabiji net paket, ili cak i na preskupom SBB-u mozes da platis solidan tv paket sa dodatkom HBO koji te filmove prikaze relativno brzo u nekoj 720p rezoluciji. Mislim koja logika je to, evo bas pre neki dan sam uplatio jednom privatnom trackeru donaciju, 10$ cisto da castim ljude hahhah, a oni neka mi prebroje broj downloada...

ZTE predstavio Axon 7s sa Snapdragon 821 čipom

Microsoft kreira Iris tehnologiju otpornu na hakovanje

10504
10505
10506
10507
10508
10509