Greška

Došlo je do greške.

Rusija zabranila Linkedln, da li su Facebook i Twitter sledeći?

18.11.2016 10:55 | 36 Software/Web
Rusija zabranila Linkedln, da li su Facebook i Twitter sledeći?

Rusija je nedavno upozorila LinkedIn da bi servis mogao da bude blokiran ukoliko korisnički podaci ne budu prebačeni na servere u okviru njenih granica, a današnji izveštaj nam poručuje da je zabrana stupila na snagu.

Konkretno, Rusija prema zakonu iz 2015. godine zahteva da tehnološke kompanije koje posluju u okviru ove zemlje drže korisničke podatke stanovnika Rusije na domaćim serverima, ali Linkedln nije postupio u skladu sa ovim zahtevom. Moskva je upozorila Microsoft kao novog vlasnika poslovne mreže da bi to moglo da se dogodi, ali im nisu dali rok u okviru kojeg treba da se prebace na domaće servere.

Kako u svom izveštaju navodi TechCrunch, LinkedIn je sada blokiran u Rusiji a vlasti zahtevaju od provajdera da ograniče pristup servisu ili da se suoče sa visokim kaznama. LinkedIn je potvrdio zabranu i poručio da je pokušao da se sastane sa ruskim zvaničnicima ali da su bili odbijeni.

Ukoliko ruska vlada uspe da prisili LinkedIn da prebaci ruske korisničke podatke na tamošnje servere, vrlo je verovatno da će sledeća akcija uslediti ka društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Microsoft je platio previše za LinkedIn zbog nadmetanja sa Salesforce,Google i Facebook kompanijama

Izvor: INC

Komentari

0 Dodaj komentar

Bezbednosna kompanija tvrdi da iPhone šalje Apple-u istoriju poziva

Samsung i Apple polako gube udeo na tržištu

10504
10505
10506
10507
10508
10509