Greška

Došlo je do greške.

Rusija zabranila Linkedln, da li su Facebook i Twitter sledeći?

18.11.2016 10:55 | 36 Software/Web
Rusija zabranila Linkedln, da li su Facebook i Twitter sledeći?

Rusija je nedavno upozorila LinkedIn da bi servis mogao da bude blokiran ukoliko korisnički podaci ne budu prebačeni na servere u okviru njenih granica, a današnji izveštaj nam poručuje da je zabrana stupila na snagu.

Konkretno, Rusija prema zakonu iz 2015. godine zahteva da tehnološke kompanije koje posluju u okviru ove zemlje drže korisničke podatke stanovnika Rusije na domaćim serverima, ali Linkedln nije postupio u skladu sa ovim zahtevom. Moskva je upozorila Microsoft kao novog vlasnika poslovne mreže da bi to moglo da se dogodi, ali im nisu dali rok u okviru kojeg treba da se prebace na domaće servere.

Kako u svom izveštaju navodi TechCrunch, LinkedIn je sada blokiran u Rusiji a vlasti zahtevaju od provajdera da ograniče pristup servisu ili da se suoče sa visokim kaznama. LinkedIn je potvrdio zabranu i poručio da je pokušao da se sastane sa ruskim zvaničnicima ali da su bili odbijeni.

Ukoliko ruska vlada uspe da prisili LinkedIn da prebaci ruske korisničke podatke na tamošnje servere, vrlo je verovatno da će sledeća akcija uslediti ka društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Microsoft je platio previše za LinkedIn zbog nadmetanja sa Salesforce,Google i Facebook kompanijama

Izvor: INC

stopke Član postova: 3873
Eto ti Vice, tipican primer onoga o cemu smo pricali u ovoj temi. Kako neko moze da Vice smatra za ozbiljan medij i da se iz istog informise? Ovoliko lazi i (namernih) dezinformacija u jednom tekstu skoro nisam video.
Durov je proteran jer nije hteo da podatke o clanovima euromaidan-a, ukrajinskim anti ruskim protestantima, koji su kasnije za vreme rata u Ukrajini pretstavljali opasnoss po Rusku nacionalnu bezbednost. Mislis da Zuckenberg ne daje podatke clanova isis i ostalih koji predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbeznodst Amerike nadleznim sluzbama?
amdpower Član postova: 1977
Krajem aprila, pobegao je iz Rusije u Bafalo, Njujork, gde je počeo da radi na novom projektu koji će na kraju postati služba za poruke Telegram.
--- link ---
Bryan Fury Član postova: 568
Citiram korisnika: proxy25Ako predpostavimo da Rusija ovo radi zarad dobrobiti svog naroda
Kraj vica.
vddutina Član postova: 627
Citiram korisnika: stopke+1 ne mozes BS u takvom kontekstu da pominješ, ako već ne mozes da shvatis poruku njihovih pesama ili ti se poruka ne sviđa ne moras da ih pljujes.Sto se tice Bećkovićke meni je ona onako, vidim vodila sad konferenciju na kojoj bi neki da menjaju ustavne preambule, ne znam šta ce joj to.. Ali emisija koju je vodila - Utisak nedelje je bila verovatno i najbolja tog tipa kod nas.Sent from my D6603 using Tapatalk
Ne pominjem ja BS u lošem kontekstu. Nego jednostavno su ventil za odredjenu grupu ljudi. Nemam ništa protiv poruke koju šalju ali je to samo to, poruka i ništa više. Ne treba nam ventil, dok god imaš ventil ništa neće da pukne. Dok mi slušamo pesme i Kesića itd. sistem radi i dalje šta radi.
fingon82 Član postova: 6440
Da, Rusi retko koriste FB, imaju svoju drustvenu mrezu tog tipa, koju vecina koristi.

Bezbednosna kompanija tvrdi da iPhone šalje Apple-u istoriju poziva

Samsung i Apple polako gube udeo na tržištu

10504
10505
10506
10507
10508
10509