Greška

Došlo je do greške.

Ripple prestigao Ethereum i postao druga najveća kriptovaluta

30.12.2017 15:35 | 7 Biznis IT
Ripple prestigao Ethereum i postao druga najveća kriptovaluta


Nakon perioda ogromnog rasta, Ripple kriptovaluta orijentisana na bankarski sektor je prestigla Ethereum i sada je druga najveća kriptovaluta, iza Bitcoina.

Cena Ripple-a je porasla za 42,7 procenata u poslednjih nekoliko dana, a tržišna vrednost kriptovalute se popela do 73,6 milijardi dolara.

Ovo je prvi put da je neka kriptovaluta prestigla Ethereum, još od maja 2017. godine, kada je Ripple ostvario veliki rast a potom se primirio.

Ne postoji jasan razlog iza najnovijeg rasta vrednosti Ripple-a. Tehnologija ove kriptovalute se fundamentalno razlikuje od Bitcoina i dizajnirana je za brze i sigurne globalne finansijske transakcije. Nedavno je testirana od strane japanskih i južnokorejskih banaka.

Ukupan rast Ripple kriptovalute je bio prilično interesantan. U januaru ove godine, jedan Ripple se mogao kupiti 0,0065 dolara, dok mu je aktuelna cena 2,36 dolara.

Tajanstveni kreator bitcoina bi mogao postati prvi svetski bilioner

Izvor: Mashable

morbius Vip member postova: 4241
Ripple ima praktičnu upotrebnu vrednost. To je sistem napravljen da reši realan problem i to radi vrlo dobro. Da pojasnim:
Kada hoću da prebacim novac iz Grčke u Srbiju, banka koristi Swift, sistem za međunarodne transfere koji je preko 40 godina star. Njime je potrebno 2-3 dana da se transakcija okonča i naknada za transakciju je skoro 50 evra. Ripple može da se vrlo lako integriše u postojeći bankarski sistem, međunarodni transfer koristeći Ripple tokene traje samo oko 10 sekundi i košta oko 2 evra.
Za razliku od BTC-a i sličnih koji grade kule u vazduhu ne rešavajući u stvarnosti ništa, Ripple je praktično rešenje, zrela tehnologija spremna da uskoči u postojeći finansijski sistem. E sad, usvajanje Ripple-a je tek u začetku i nema realnog opravdanja za toliki skok vrednosti njegovog tokena, ali braća špekulanti hoće da špekulišu.
Što je najgore, špekulacijama se ne nazire kraj ni u 2018. godini. Centralna banka Japana je najavila da nastavlja quantitative easing i u novoj godini sve dok inflacija ne dostigne 2% (a kako da inflacija skoči kad sav upumpani novac odmah ide u "investicije"). ECB takođe nastavlja QE u 2018., ali su smanjili mesečnu količinu na pola. Čeka se još šta će da kaže Amerika, ali znajući da zemlju trenutno vodi *****čina, nema sumnje da će i oni nastaviti sa QE, iako ekonomija države raste već šestu godinu za redom. Svež novac nastavlja da se upumpava, hraneći everything bubble, čega je kripto bubble jedan mali deo.
Censored Član postova: 1078
^ Golf dvojka nije nikakav hype, vec extra auto
Borko Neregistrovan korisnik
Mislim da se Ripple isprdeo za neko vreme. Sigurno ima budućnost, ali za sad će ostati nešto oko 2 dolara pa do 0.5
Što se tiče BTC smeće ko smeće, ali na žalost( ili na sreću mnogih) nema šanse da ga skine niko sa trona, uprkos budjavoj tehnologiji. Tupa masa kad se navuče na hajp, ne pušta..ko Golf dvojka u Srbalja.
Dakle dugoročno BTC je glavni baja. Najbitnije je da kripto ima budućnost.
Demius Users postova: 447
Citiram korisnika: skroz realno Uskoro pada i BTC, tj RIPPLE preuzima No1, a BTC kada izgubi krunu , tu mu je kraj karijere. Treba da gledate na BTC kao na Symbian, a LTC DASH XRP LBC CREA ETH su neki novi Android , neki novi iOS, mada realno XRP je WP ))
"Ripple" uostalom kao i "Bitcoin Cash" su centralizovane kriptovalute u rukama privatnih vlasnika, čitaj finansijskih mešetara. Bitcoin je i pored svih svojih mana i slabosti koja se trenutno ogleda u sporim transakcijama, jedini coin koji ima sigurnu i svetlu budućost, (upravo zbog svoje decentralizovanosti).Ima tu još par zanimljivih valuta, ali da ne širimo previše temu.
skroz realno Neregistrovan korisnik
Uskoro pada i BTC, tj RIPPLE preuzima No1, a BTC kada izgubi krunu , tu mu je kraj karijere. Treba da gledate na BTC kao na Symbian, a LTC DASH XRP LBC CREA ETH su neki novi Android , neki novi iOS, mada realno XRP je WP ))

Popularna Chrome ekstenzija tajno rudari kriptovalute

Samsung i LG takođe ne usporavaju svoje telefone

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609