RIAA u senatu gura zakon o sankcijama Rusiji!?

RIAA, američka organizacija za zaštitu autorskih prava, pokušava da u američkom senatu progura zahtev za sprovođenje oštrih mera protiv Rusije. Kako saopštava sama RIAA, uspela je da progura zahtev i obezbedi podršku za njegovo izglasavanje u donjem domu američkog parlamenta po kome se Rusiji preti ni manje ni više nego izbacivanjem iz Sv

RIAA, američka organizacija za zaštitu autorskih prava, pokušava da u američkom senatu progura zahtev za sprovođenje oštrih mera protiv Rusije. Kako saopštava sama RIAA, uspela je da progura zahtev i obezbedi podršku za njegovo izglasavanje u donjem domu američkog parlamenta po kome se Rusiji preti ni manje ni više nego izbacivanjem iz Svetske Trgovačke Organizacije ukoliko ne sprovede oštre mere protiv piraterije i drastično ne redukuje prisustvo piraterije u svojoj državi. RIAA smatra da nije u redu da Rusija ima pogodnosti u trgovini sa SAD-om a da istovremeno predstavlja piratsku oazu čiji rad najviše pogađa upravo kompanije iz SAD-a. CEO RIAA-e Mič Bejnvol je rekao da odnosi između SAD-a i Rusije moraju biti izgrađivani na bazi uzajamnog poverenja i poštovanja obaveza u pogledu primena zakona. DOdao je da je zaštita američke intelektualne svojine u Rusiji praktično nikakva i da Amerika ne bi smela ulaziti u ikakve političke aranžmane sa zemljama koje ne žele da zaštite najveća američka ekonomska i intelektualna dostignuća.

Izvor: The Inquirer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi