Greška

Došlo je do greške.

Resident Evil 2 obara rekorde i dobija se na poklon uz Radeon GPU-ove

31.01.2019 09:10 | 0 Games
Resident Evil 2 obara rekorde i dobija se na poklon uz Radeon GPU-ove


Saopštenje za javnost

Resident Evil 2 mnogi nazivaju "rimejkom" legendarne igre od pre dvadeset godina. Ipak, kako sam Capcom ističe u pitanju je mnogo više od stare igre upakovane u lepo ruho modernih grafičkih tehnologija. Oni koji su imali prilike da iskuse novi Capcomov hit, slažu se da po svakom parametru prevazilazi čuveni original s kraja devedesetih.

Po podacima koje je Capcom javno izneo, za manje od pet dana od početka prodaje, Resident Evil 2 2019 je prodat u skoro 5 miliona primeraka – tačnije 4,96 miliona! Ova brojka se odnosi na sve platforme. U dizajniranju novog Rasident Evil 2, Capcom je koristio sopstveni grafički endžin – RE ENGINE.

Na kreiranju moderne nove grafičke tehnologije, Capcom je tesno sarađivao sa AMD-om, kako bi igrači mogli da uživaju u sjajnoj audio-vizuelnoj atmosferi, koju su dizajneri stvorili za ovo neverovatno igračko iskustvo.

Kombinacija poslednje verzije Radeon Adrenalin softvera, koja je objavljena na dan izlaska same igre, sa dobro optimizovanim grafičkim endžinom, omogućava najbolje moguće performanse na Radeon GPU-ovima, bez obzira na rezoluciju monitora na kome se igra.

Resident Evil 2 dolazi sa prirodnom podrškom za FreeSync 2 HDR – vodeću tehnologiju na polju varijabilnog adaptivnog osvežavanja monitora i sinhronizacije sa grafičkom karticom, zarad kreiranja fluidnog igračkog ugođaja, bez neugodnog zastajkivanja i zamornog "pucanja" tekstura i "seckanja" slike na displeju.

Asinhrono proračunavanje je takođe implementirano u Capcomov RE ENGINE, zarad poboljšanja uposlenosti GPU-a, smanjenja ulaznog kašnjenja i sveobuhvatno boljih performansi i veće efikasnosti.

Posebna pogodnost za sve ljubitelje dobre horor igre, jeste što Resident Evil 2 2019 mogu dobiti na poklon prilikom kupovine AMD RX Vega 56/64 i RX 580/590 grafičkih kartica, kod AMD-ovih odabranih zvaničnih partnera, maloprodavaca. Ova promocija obuhvata i gotove konfiguracije sa ovim grafičkim karticama.

No, za uživanje u odlično optimizovanom Resident Evil 2, nije neophodno imati neku od navedenih moćnih grafičkih kartica, pošto će igra sasvim lepo raditi i na pristupačnom APU-u iz Ryzen familije u FullHD rezoluciji. U to se i sami možete uveriti u ovom gejmplej videu:


Izvor: AMD

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

G.Skill najavljuje šestokanalnu DDR4 memoriju velikog kapaciteta

Samsung Galaxy A50 paneli pokazuju tri kamere, bez senzora otiska na poleđini

10404
10405
10406
10407
10408
10409