Greška

Došlo je do greške.

Reprodukcija 8K video zapisa sada je dostupna na YouTube-u za neke modele Android TV-a

27.11.2020 13:04 | 0 Software/Web
Reprodukcija 8K video zapisa sada je dostupna na YouTube-u za neke modele Android TV-a

 

Iako mnogi kreatori danas nude 8K sadržaj na YouTube-u, većina gledalaca na platformi nema pristup podržanom uređaju za strimovanje sadržaja u toj rezoluciji. A nekolicina onih koji imaju 8K televizor, ne mogu da strimuju video zapise u toj rezoluciji, jer aplikacija YouTube za Android TV ne podržava 8K striming. Ali to će se uskoro promeniti, jer najnovije ažuriranje YouTube-a za Android TV donosi ograničenu podršku za strimovanje od 8K.

Prema nedavnom izveštaju sajta Android police, YouTube TV za Android v. 2.12.08 uključuje podršku za 8K striming za televizore sa Androidom 10 i novijim verzijama. U evidenciji promena stoji da ažuriranje donosi podršku za strimovanje od 8K na ograničen broj uređaja, ali ne precizira koji su tačno modeli trenutno podržani. U slučaju da imate podržani uređaj, trebalo bi da vidite novu postavku od 8K u opcijama kvaliteta video zapisa na podržanim video zapisima.

Zajedno sa ograničenom podrškom za strimovanje od 8K, najnovije ažuriranje YouTube-a za Android TV donosi još jednu vrednu promenu - podršku za Cast Connect. Za one koji nisu svesni, Cast Connect će omogućiti korisnicima da kontrolišu emitovani medij na svom Android TV-u pomoću daljinskog upravljača televizora, umesto da ga kontrolišu pomoću uređaja koji emituje medij. Ovo bi, u stvari, trebalo da učini emitovanje besprekornijeg iskustva na Android TV-ima.

 

Pogledajte još: YouTube testira veštačku inteligenciju, automatski dodaje poglavlja video zapisima

Zanimljivo je da se čini da postoje dva različita changelog-a za najnovije ažuriranje YouTube-a za Android TV. Iako originalni changelog sadrži podršku za strimovanje od 8K, on ne uključuje funkciju Cast Connect. Umesto toga, uključuje AV1 HDR podršku za reprodukciju, ali čini se da je Google to uklonio iz ažuriranog dnevnika promena.

U slučaju da želite da isprobate 8K striming video zapisa na televizoru, možete pokušati da preuzmete najnovije ažuriranje sa APKMirror-a. Međutim, ne postoji garancija da ćete na televizoru moći da gledate 8K sadržaj, jer je trenutno ograničen na nekoliko uređaja. Ako slučajno posedujete podržani uređaj, podelite marku i model televizora u komentarima ispod.

Izvor: XDA Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Procureli renderi TCL 20 5G, Snapdragon 690 SoC, trostruke zadnje kamere

Top 5 najboljih brendova pametnih telefona u 2020 u zapadnoj Evropi, OPPO ima najveći rast

10504
10505
10506
10507
10508
10509