Renesas Technology

Ovo ime vam je potpuno nepoznato, jer ova kompanija postoji samo par dana. Naime, Mitsubishi Electric i Hitachi Semiconductor, dva japanska giganta su danas potpisali ugovor o udruživanju svojih operacija u proizvodnji poluprovodnika, osnovavši novu joint-venture firmu pod imenom Renesas Technology. Ako se pogleda stanje na tržištu, Renesas Te

Ovo ime vam je potpuno nepoznato, jer ova kompanija postoji samo par dana. Naime, Mitsubishi Electric i Hitachi Semiconductor, dva japanska giganta su danas potpisali ugovor o udruživanju svojih operacija u proizvodnji poluprovodnika, osnovavši novu joint-venture firmu pod imenom Renesas Technology. Ako se pogleda stanje na tržištu, Renesas Technology će biti treći najveći svetski proizvođač poluprovodnika. Prema izveštaju, Hitachi će u novoj kompaniji posedovati 55% akcija, dok će preostalih 45% biti vlasništvo Mitsubishija. Renesas Technology počinje sa radom 1. aprila 2003. godine i CEO će joj biti gospodin Katsumi Suizu, jedan od potpredsednika Mitsubishi Electric-a, a celokupna proizvodnja će se obavljati u pogonima ova dva giganta.
Treba se definitivno osvrnuti na Hitachijeve postupke u ovoj godini. Ova japanska firma je izuzetno napredovala ove godine i napravila pravi proboj na kompjutersko tržište, prvenstveno kupovinom 70% akcija IBM-ovog odeljka za proizvodnju hard-diskova, a sada i ovim udruživanjem sa Mitsubishijem. Kakav će efekat ostaviti na IT industriju, videćemo tokom naredne godine.
Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi