Greška

Došlo je do greške.

Redizajnirana Messenger aplikacija i desktop klijent stižu do kraja godine

01.05.2019 09:04 | 0 Software/Web
Redizajnirana Messenger aplikacija i desktop klijent stižu do kraja godine

 

Facebookova Messenger aplikacija je postala prilično teška tokom godina, i sada teži preko 100MB. Neki telefoni je ne mogu pravilno pokrenuti, i zato neki korisnici preferiraju Lite verziju. Juče je na svojoj F8 konferenciji Facebook najavio gomilu poboljšanja koja dolaze putem Messenger-a, uključujući mnogo lakšu mobilnu aplikaciju i desktop klijent.

Aplikacija Messenger je bila bolna tačka za Android korisnike već godinama, tako da je lepo videti da će Facebook nešto učiniti po tom pitanju. Nazvan "Project LightSpeed", za novu aplikaciju se kaže da dolazi sa 30 – 70 megabajta manje od trenutne aplikacije - i pokreće se za manje od dve sekunde! Facebook kaže da je "potpuno obnovljen od temelja na potpuno novoj bazi koda", što izgleda obećavajuće.

messengervideo.png

Opet, Snapchat je rekao slične stvari o njihovoj novoj aplikaciji i to je još uvek nedovoljno, tako da ćemo ostati rezervisani dok LightSpeed ne debituje kasnije ove godine. Facebook takođe pokreće Windows i MacOS desktop klijent za Messenger, “kreativno” nazvan "Messenger Desktop". To je u suštini Messenger mobilna aplikacija koja je prilagođena za Windows i MacOS računare, što bi trebalo da odgovara nekim korisnicima.


Pogledajte još: Tamni mod za Facebook Messenger dostupan svima


Messenger Desktop je, kako kažu izveštaji, sada testiran i biće objavljen globalno kasnije ove godine. U najavi se takođe pominje prostor u aplikaciji Messenger za korisnike da "lako pronađu sadržaj prijatelja i porodice koji ih najviše interesuje". Priče, slike i video snimci podeljeni jedni sa drugima očigledno će se pojaviti korisnicima, ali specifičnosti ove trenutno neimenovane funkcije su prilično tanke.

messenger1.png

Slika iznad pokazuje kako će izgledati. Na kraju, ljudi će uskoro moći da gledaju video snimke zajedno u realnom vremenu i poruke / video ćaskanja istovremeno u Messengeru, čineći tako funkciju virtualnom dnevnom sobom. Nije jasno koji će videozapisi biti prenošeni, ali Facebook navodi da bi to "mogla biti vaša omiljena emisija, smešni video ili čak kućni videozapisi".

Ostaje nam da sačekamo kraj ove 2019. godine i vidimo šta će od svega ovoga biti.

izvor: Facebook

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Steam sada ima preko milijardu registrovanih korisnika

Counterpoint: iPhone X je najbolje prodavani telefon u 2018. godini

10504
10505
10506
10507
10508
10509