Greška

Došlo je do greške.

Reddit je kupio Dubsmash, rivala TikTok-a

14.12.2020 16:08 | 0 Software/Web
Reddit je kupio Dubsmash, rivala TikTok-a


Kratki video klipovi postaju sve popularnija forma tokom poslednjih nekoliko godina, a čini se da je popularnost TikTok servisa dovela do toga da još više platformi uđe na ovo tržište. Najnovija platforma koja razmišlja u ovom smeru je Reddit koji je kupio Dubsmash - platformu za kreiranje video klipova kratkog formata. Nije objavljeno po kojoj ceni je obavljena akvizicija.

Dubsmash će i dalje nastaviti da postoji kao samostalna aplikacija nakon ove kupovine, s tim što Reddit planira da u Dubsmash integriše svoje alate za kreiranje video zapisa. Nije poznato kako će se tačno ovo obavljati, ali ne bi bilo iznenađenje ukoliko bismo videli rešenje slično Instagram Stories.

Reddit je prvi put lansirao podršku za izvorni video 2017. godine i od tada je zabeležio značajan rast i prihvatanje od strane zajednice. U 2020. godini korisnici su objavili dvostruko više video snimaka nego što ih je objavljeno 2019. Uključivanje video zapisa u kratkom obliku izgleda predstavlja obećavajući način da se privuku korisnici.

 

Pogledajte još: Snapchat lansirao TikTok rivala Spotlight, plaćaće milion dolara dnevno uploaderima


Za one koji nisu upućeni, Dubsmash je pokrenut još 2015. godine i nakratko je postao viralan jer je omogućio korisnicima da kreiraju video zapise sa sinhronizacijom (lip-sync) sa zvučnim zapisima iz filmova, serija i muzike. Nakon toga, 2017. godine, aplikacija je promenila sferu kako bi postala društvena platforma i omogućila korisnicima da dele video zapise u samoj aplikaciji.

Iako nije toliko popularan kao TikTok, Dubsmash je u januaru prešao granicu od milijardu pregleda videa mesečno i postao je druga aplikacija za kratke video klipove po broju instaliranja.

Izvor: Android Police

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

iPad od 10.5 inča će zadržati stari dizajn, ali stiže uz veće skladište

Google testira tamni mod za Search na desktop browserima

Slične teme
10504
10505
10506
10507
10508
10509