Greška

Došlo je do greške.

Realme najavljuje prvi svetski SLED smart TV

26.09.2020 13:43 | 0 Multimedija
Realme najavljuje prvi svetski SLED smart TV


Realme je najavio prvi svetski SLED 4K smart TV. Kompanija je zapravo ponudila prvi uvid u novu tehnologiju, s obzirom na to da sam TV nije još uvek spreman za prodaju, a očekuje se da će predstavljati zanimljivu alternativu za Quantum Dot displeje (QLED).

SLED tehnologija će debitovati na televizoru of 55 inča - novi tip panela će ponuditi 108% pokrivenosti NTSC spektra boja, ali će zadržati količinu plave svetlosti pod kontrolom, što je sertifikovao i TÜV Rheinland.

Kada je u pitanju SLED tehnologija, radi se o novom pogledu na LCD formulu, a glavna inovacija se tiče pozadinskog osvetljenja. Uobičajeno, pozadinsko osvetljenje je belo, a potom se provlači kroz filtere kako bi se formirao poznati RGB sistem. Kada je u pitanju SLED, koristi se crveno, zeleno i plavo LED osvetljenje kako bi se formirao RGB sistem.

 

Pogledajte još: Realme 7 Pro SE se očekuje tokom oktobra


Cilj je da se dobije optimalna dužina talasa za svaku od RGB boja. Ovo pomaže kod renderovanja šireg spektra boja i poboljšava ukupan kvalitet slike.

Realme veruje da SLED predstavlja superiorniji pristup ovom problemu u poređenju sa QLED-om. Kompanija će više detalja o prvom SLED 4K smart TV-u objaviti nešto kasnije.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nekoliko kompanija se udružuje u borbi protiv Apple App Store-a

Google Pixel 5 na tržište stiže 15. oktobra, Pixel 4a 5G se ne očekuje pre novembra

10304
10305
10306
10307
10308
10309