Greška

Došlo je do greške.

Realme 9 5G - Isti naziv, drugačiji telefoni

09.05.2022 08:25 | 0 Mobile
Realme 9 5G - Isti naziv, drugačiji telefoni

 

Nije nikakva novost da mnogi proizvođači mobilnih telefona ne koriste baš iste specifikacije unutar svojih uređaja namenjenih za različita tržišta širom sveta. Najpoznatiji primer svakako jeste kompanija Samsung koja, na nezadovoljstvo mnogih korisnika, koristi sopstvene Exynos procesore u uređajima koji su namenjeni evropskom i još nekim tržištima, dok je za ostatak sveta tu preferirani Qualcomm Snapdragon.

Nema to veze ni sa performansama, makar ne uvek, već je to nekada i pitanje prestiža. Sada, mobilni uređaj Realme 9 5G, doneće najverovatnije neke malo veće razlike kada se najzad bude pojavio u Evropi krajem tekuće nedelje. Nije tu samo drugačiji procesor i poneka sitnica, već se izgleda kompanija Realme odlučila da uvede neke značajnije izmene.

Snapdragon umesto Dimensity

Za početak, tu je u potpunosti drugačiji čipset koji će pokretati evropsku verziju Realme 9 5G mobilnog telefona. Prema nezvaničnim informacijama koje prenosi portal GSMArena, umesto MediaTek Dimensity 810 koji se nalazi u verziji namenjenoj azijskom tržištu, Evropa će dobiti uređaj sa Snapdragon 695 čipsetom. Dakle, malo lošije performanse, ali isto tako malo zvučnije ime koje će se više dopasti poklonicima Qualcomm Snapdragon tabora.

Dimensity810.jpg

 

Baterija će ostati istog kapaciteta - 5.000mAh sa podrškom za snagu punjenja od 18W. Pored toga, tu je i 4GB radne memorije uz 64GB ili 128GB prostora za skladištenje podataka. Čitač otiska prsta nalaziće se sa strane uređaja, unutar tastera za uključivanje uređaja.

Dalje, jedna pozitivna novina je u potpunosti novi LCD ekran koji je malo veći nego kod azijskog parnjaka sa dijagonalom od 6.6 inča. Displej takođe nudi i veću brzinu osvežavanja ekrana koja je sa 90Hz povećana na 120Hz, a sve to uz rezoluciju od 2412x1080 piksela.

Što se tiče sistema kamera, na Realme 9 5G namenjenom evropskom tržištu trebalo bi da se nađu tri senzora. Glavni senzor će najverovatnije biti rezolucije 50MP, dok su tu još makro i monohromatska kamera rezolucije 2MP.

Sve ovo bi trebalo da se pojavi pred publikom po ceni koja će najverovatnije biti između 200 i 300 dolara. Koliko tačno, znaćemo 12. maja, za kada je zakazana premijera.

Da li ste pogledali našu recenziju pristupačnog Realme 9i modela, koji se bori u najsurovijem cenovnom segmentu? Ako niste, bacite pogled na video ispod. 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Motorola edge 30 recenzija - Šampion srednje klase

Samsung Internet pojačava bezbednost i privatnost

10104
10105
10106
10107
10108
10109