Greška

Došlo je do greške.

Ratel Benchmark: Vip je drugi najbolji operater u Srbiji

17.12.2019 19:07 | 5 Biznis IT
Ratel Benchmark: Vip je drugi najbolji operater u Srbiji


Saopštenje za javnost

Vip mobile je zauzeo drugo mesto u nacionalnom benchmarkingu, koji već treću godinu zaredom sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL). Ovo testiranje predstavlja sveobuhvatno uporedno merenje i analizu parametara kvaliteta usluga dostupnih krajnjim korisnicima mobilnih komunikacionih mreža operatora: Telekom Srbija, Telenor i Vip mobile.
 
Prema rezultatima upravo objavljenog izveštaja za 2019. godinu, Vip je zauzeo drugo mesto u ukupnom rezultatu, sa unapređenim kvalitetom govorne usluge u svim kategorijama. Implementacijom VoLTE usluge (prenos govora pomoću 4G) Vip mobile je ostvario prednost u odnosu na trećeplasiranog operatera.

Kako se ističe u izveštaju, Vip mobile ostvario je napredak u kvalitetu usluge prenosa podataka u odnosu na 2018. godinu, a posebno je istaknuto unapređenje rezultata u velikim i malim gradovima.

Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranja svake od mobilnih mreža, testirana su četiri glavna tipa usluga i to: govorna usluga, usluga prenosa podataka, web browsing i YouTube.

Cilj benchmarkinga mobilnih mreža je objektivno uporedno testiranje kvaliteta usluga u mobilnim mrežama, gledano iz ugla korisnika, merenjem parametara kvaliteta, a koje RATEL obavlja u saradnji sa svetski priznatom kompanijom Systemics PUB.

Benchmarking merenja obuhvatila su 50 gradova i 10.000 km puteva u Srbiji. Tokom kampanje obavljeno je preko 6.000 poziva i 3.500 sesija za svaku od usluga prenosa podataka u mreži svakog od operatora, na svim raspoloživim tehnologijama (2G, 3G, 4G).

Izvor: Vip

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Sasa Neregistrovan korisnik
Da uvek se ljubazno javi neka sekretarica i kaze mob.preplatnik nije trenutno dostupan iako je par ulica od mene,vip se ne moze nazvati
operaterom jer ne vrsi funkciju u stvari samo je telekom tu pravi operater, cuj vip drugi
Maja Neregistrovan korisnik
E ovako,u mom kraju,od proletos,uzasan je signal.Niti mozemo da pozovemo,niti da primimo poziv.Ako slucajno uspemo,razgovor bude prekinut na pola.Svakodnevno se desava da je signal pun,a ne moze nikako da se pozove.Imamo kucni net i on nikako ne radi.Ljudi su ogorceni.Posto smo Vipovi postpeid korisnici,hocemo da to sto placamo i koristimo.Kad nam istekne ugovor istog momenta raskidamo saradnju i ugovor.Inace javljam se iz okoline Svrljiga,tacnije selo Drajinac.
Mikica Neregistrovan korisnik
Internet minus,govor plus

NZXT najavljuje World of Warcraft H510 PC kućišta

Kupovinom Samsung QLED 8K TV-a dobijate na poklon QLED 43Q60 TV

10604
10605
10606
10607
10608
10609