Greška

Došlo je do greške.

Rastuća potražnja za laptopovima dovela do nedostatka komponenti

27.09.2016 15:22 | 2 Mobile
Rastuća potražnja za laptopovima dovela do nedostatka komponenti

Kako je potražnja za laptopovima veća od očekivane, dobavljači komponenti za laptopove su prilično skeptični u pogledu isporuka. Snabdevanje komponentama među kojima su paneli, baterije i SSD-ovi trenutno je slabije od potrebnog, navode izvori iz lanca snabdevanja. Nekoliko proizvođača laptopova među kojima su HP i Dell su već povećali prognoze njihove isporuke laptopova za drugu polovinu godine i prvu polovinu sledeće godine.

Potražnja za laptopovima raste od drugog tromesečja a u trećem tromesečju se to posebno videlo. Kao razlozi se navode Intelovi novi procesori, povećano usvajanje Windowsa 10 kao i zamena starih proizvoda za nove kod potrošača. Zbog nestašice, proizvođači agresivno pokušavaju da obezbede snabdevanje komponentama kako bi minimizovali uticaj na prodaju tokom praznika.

Nestašice panela su došle prve i ozbiljno uticale na većinu proizvođača koji nisu bili u stanju da obezbede dovoljan obim snabdevanja čak i uz povećanu ponudu. Takođe je kritično i snabdevanje SSD-ovima i baterijama. Većina proizvođača je sada u potrazi za novim izvorima snabdevanja.

Intel potvrdio da Kaby Lake laptopovi stižu ove jeseni

Izvor: digitimes

Nenad-nemec Novi član postova: 87
Nekoliko godina unazad stalno govore proizvodjači laptopova i druge interesne grupe da prodaja opada iz godine u godinu a sad odjedanput nema delova to im je samo izgovor da podignu cene i kad ih budu podigli onda će delova biti kolko želiš ali tada neće biti kupaca

Bivši rukovodilac Sonija: PlayStation Vita je došla prekasno

Benchmark Shop akcija: SanDisk Ultra II 120GB po 6290din.

10104
10105
10106
10107
10108
10109