Greška

Došlo je do greške.

Rastavljanje Samsung Galaxy S9+ telefona otkriva funkcije kamere

11.03.2018 12:28 | 0 Mobile
Rastavljanje Samsung Galaxy S9+ telefona otkriva funkcije kamere


Samsung Galaxy S9 i S9+ veliki deo pažnje posvećuju funkcijama kamere, međutim neke hardverske karakteristike kamera na telefonima su pomalo misteriozne. Sada nam jasniju sliku donosi popularni iFixit tim, koji je u svojoj laboratoriji imao Galaxy S9+ model.

Samsung Galaxy S9+ je rastavljen do detalja, a ovom prilikom nam je na bolji uvid data tehnologija koja stoji iza kamera na premijum telefonu južnokorejske kompanije.

sam2_120.jpgZa početak, karakteristike kamere obeležava varijabilni otvor blende, a sve zahvaljujući jednostavnom dizajnu. Tamo gde tipične kamere imaju pet sečiva na zatvaraču, Samsung koristi samo dva. Ovo limitira funkcionalnost otvora blende, ali pomaže da kamera ostane relativno mala.

Rastavljanje telefona je takođe potvrdilo i da su kamera i skener oka gotovo isti kao i na Galaxy S8/S8+ modelu, što znači da su funkcije poput AR emotikona u potpunosti softverski bazirane.

sam3_42.jpgVećina delova na Galaxy S9+ telefonu su modularni i mogu se zameniti odvojeno jedni od drugih, ali zakrivljeni displej i poleđina od stakla čine da je pristup unutrašnosti uređaja veoma težak, a velike su šanse da se tokom procesa nešto polomi. Zamena ekrana je gotovo nemoguća, jer će biti potrebno rastaviti kompletan Galaxy S9+ kako bi se ovo ostvarilo, ističe iFixit.

Izvor: iFixit

Komentari

0 Dodaj komentar

Fortnite stiže na mobilne uređaje

Nokia 9 (2018) će imati skener ortiska prsta ispod displeja?

10104
10105
10106
10107
10108
10109