Greška

Došlo je do greške.

Raspberry Pi PIXEL softver sada dostupan za x86 računare

22.12.2016 19:24 | 0 Software/Web
Raspberry Pi PIXEL softver sada dostupan za x86 računare

Raspberry Pi Foundation je svoje jednostavno desktop okruženje, pod nazivom PIXEL, predstavio pre nekoliko meseci. Sistem dolazi sa nekoliko popularnih alatki koje olakšabaju da se Raspberry Pi pretvori u potpuno funkcionalan PC.

Iako je PIXEL originalno dizajniran da radi sa Raspbian operativnim sistemom koji je optimizovan za Raspberry Pi računare, tim je sada objavio da korisnicima neće biti neophodan isključivo Raspberry Pi kako bi koristili PIXEL.

Korisnici sada mogu preuzeti disk image i pokretati softver na gotovo svim PC uređajima koji se isporučuju uz Windows ili OS X. Image uključuje PIXEL desktop okruženje preko Debian Linuxa a može se narezati na DVD ili USB flash disk, nakon čega se može bootovati sa računara kako bi se isprobao.

Operativni sistem bi trebalo da radi na bilo kom računaru koji može da se bootoje preko eksternog media uređaja, ima bar 512MB RAM-a i x86 procesor (Intel ili AMD). Developeri ovu objavu nazivaju prototipom, jer nije široko testirana na svim mogućim konfiguracijama.

Izvor: Liliputing

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei P10 navodno stiže sa zakrivljenim dual-edge ekranom i bežičnim punjenjem

Novi Sniper Elite 4 trejler se fokusira na protagonistu igre - Karla Fairburna (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509