Greška

Došlo je do greške.

Rani Android Q build otkriva tamnu temu i druge karakteristike

17.01.2019 12:40 | 0 Software/Web
Rani Android Q build otkriva tamnu temu i druge karakteristike


Poprilično rani build za Android Q stigao je do XDA Developers tima, koji nije gubio vreme i instalirao ga je na Google Pixel 3 XL. Tim je pronašao neke veoma zanimljive nove karakteristike, od kojih je najznačajnija kompletna, sistemski rasprostranjena, tamna tema a može se aktivirati jednim pritiskom.

Za razliku od Device Theme koja je ekskluziva za Pixel uređaje, ovo je puna tamna tema za sve: Settings, Launcher, Launcher settings, Files app, panel za zvuk, Quick Settings panel i obaveštenja, a sve će se pretvoriti u tamno sivu ili potpuno crnu boju. Moguće je i trajno omogućiti tamnu temu ili podesiti da se ona automatski uključi u određeno vreme tokom dana.

Ranije ovog meseca pojavile su se glasine o mogućnosti da se tamna tema pojavi na nivou sistema, novi detalji sada potvrđuje da je opcija bar u ranoj fazi i da se na njoj radi.

XDA tim je takođe otkrio developersku opciju unutar Android Q, koja prisiljava aplikacije bez ugrađenih tamnih tema da preuzmu tamnu temu. To znači da će aplikacije u koje Google nije dodao opciju tamne teme i dalje moći da se zatamne.

android2_24.jpg


Potrebno je imati na umu da samo zato što je tamna tema dostupna u ranom buildu, ne znači da će se i održati do kranje objave nove verzije operativnog sistema.

XDA tim je otkrio i neke druge značajne karakteristike u ovoj ranoj verziji Android Q platforme. Android dozvole su dobile reviziju, čime su korisnici dobili mogućnost da dozvoljavaju samo usluge poput lokacija ili pristup kontaktima kada je aplikacija aktivna. Android Q može automatski da opozove te dozvole kada je aplikacija zatvorena, što je takođe stavka koju će mnogi Android korisnici ceniti.

Tu je i opcija koja se naziva "Desktop Mode", što može biti karakteristika koja je slična onoj koju nudi Samsung DeX, tj. način da se Android uređaj poveže sa sekundarnim ekranom i koristi ga kao što bi se to činilo na desktop računaru.

Tim je otkrio i neke druge manje karakteristike, kao što su neke nove opcije za pristupanje, nove SmartLock funkcije i nove opcije u Developer Options. Više detalja je dostupno u linku izvora.

Izvor: XDA-Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Google prestaje sa podrškom za 32-bitne aplikacije

Samsung Galaxy S10+ fotografija uživo

10504
10505
10506
10507
10508
10509