Greška

Došlo je do greške.

RAGE9 engine za GTA 6 obećava opasnu grafiku

26.04.2022 09:15 | 0 Software/Web
RAGE9 engine za GTA 6 obećava opasnu grafiku

 

Veoma je mnogo vremena prošlo od predstavljanja video igre GTA V, a svi znamo za poplarni meme oko toga koliko je ova video igra promenila generacija konzola i računara. Glasina o njenom nastavku je bilo, ali vrlo malo. Poznato je da se na GTA 6 radi, ali niko nije znao kojim intenzitetom. Jednostavno, GTA Online je zlatna koka koja kompaniji Rockstar donosi ogroman novac, i čini se da su sve snage bile usmerene na što veći profit od ove onlajn video igre.

Zato je ova informacija koja se upravo pojavila veoma značajna, a to je da će RAGE9 engine koji će pokretati novi Rockstar-ov uradak biti impresivan. Nekako, ova kompanija nas je i navikla na obaranje onoga što je moguće prikazati unutar video igara, a čini se da će tako biti i ovaj put. Setimo se samo svih nastavaka franšize GTA, počev od trećeg dela do danas.

 

rage9GTA6.jpgA zatim je tu i Red Dead Redemption 2, koji je doneo fantastičnu grafiku ali, što je još bitnije, do tada neviđen nivo detalja, pogotovo za jednu video igru otvorenog sveta. Zato nas, sa jedne strane, sledeći navodi ne iznenađuju, dok, sa druge strane, stvarno ne znamo čime bi to Rockstar mogao da nas kupi.

Pa da krenemo od početka i vidimo šta sve znamo o GTA 6. Prema određenim navodima, ova video igra neće se pojaviti pre 2023. godine u najbolje, ili 2025 u najgorem slučaju. Dakle, dosta vremena za raznorazna grafička unapređenja, kako i unapređenja u vidu gejmpleja. A sada, zahvaljujući tvitu Krisa Klipela (Chris Klippel), jednom od kreatora publikacije Rockstar Mag.

Kris kaže kako je bio u kontaktu sa osobama koji su uživo videli sve ono što RAGE9 engine može da prikaže i da je ono čemu su svedočili apsolutno neverovatno.

 

rage9tvit.jpgIako još uvek nema nikakvih konkretnijih informacija osim zapanjenosti onih koji su videlu novi engine u akciji, nekoliko stvari se može zaključiti iz smera kojim se kreće industrija, a sa njom i kompanija Rockstar. Tu će sigurno biti mnogo Ray tracing efekata, dok se očekuje i da će ovaj engine biti u stanju da renderuje neverovatne detalje kako na najmanjim, tako i na najvećim objektima unutar video igre.

Pored toga, šuška se i o tome kako bi kompanija Rockstar mogla da napravi ogroman iskorak u implementaciji naprednije veštačke inteligencije unutar video igre GTA 6. Na kraju, govori se i kako bi serijal mogao da se vrati u Vice City okruženje tokom nepoznatog vremenskog perioda. Sve u svemu, i mi jedva čekamo da ova video igra ugleda svetlost dana.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

65% veličina, 100% praktičnost - CM CK721 tastatura

Predstavljeni vivo X80 i vivo X80 Pro

10504
10505
10506
10507
10508
10509