Greška

Došlo je do greške.

Radi se na novim Crazy Taxi i Jet Set Radio igrama

19.04.2022 14:15 | 0 Games
Radi se na novim Crazy Taxi i Jet Set Radio igrama

 

Kada su u pitanju video igre, živimo u eri rimejkova, remastera, ali i ponovnog oživljavanja starih dobrih serijala, a upravo je ovo sudbina koja očekuje Crazy Taxi i Jet Set Radio, proslavljene video igre koje su bile ogromni hitovi na Sega Dreamcast konzolama. Sada, radi se na novim video igrama u ovim serijalima.

Još jednom, izgleda da se nostalgija prodaje, čemu najviše govore u prilog činjenice. U proteklih nekoliko godina malo po malo nas iznenadi i obraduje neki novi rimejk ili neki novi remaster video igara koje smo voleli.

Na primer, rimejk video igre Resident Evil 2 odrađen je maestralno i oduševio je publiku, dok je i skorašnji Alan Wake Remake ponovo povećao interesovanje za ovaj dragulj kako bi publika obratila pažnju na nastavak na kome studio Remedy aktivno radi. Kada smo već kod studija Remedy, pre nešto više od nedelju dana stigla je vest da se radi na novim izdanjima prve dve video igre u Max Payne serijalu.

Prema navodima novinara portala Bloomberg, Takašija Močizukija (Takashi Mochizuki), i Crazy Taxi i Jet Set Radio doživeće reboot franšize, a sve u okviru Sega Super Game inicijative. Prema nezvaničnim navodima, obe video igre su još uvek u veoma ranim fazama razvoja, a planirani datumi izlaska su udaljeni nekoliko godina.

Kako navodi Močizuki, “Na novoj Crazy Taxi video igri radi razvojni tim iz Tokija i planira da je izda u naredne dve do tri godine. Obe video igre imenovane su u godišnjem izveštaju kompanije Sega u okviru liste intelektualne svojine koju bi želeli da revitalizuju”. Druge video igre koje je kompanija Sega navela unutar istog dokumenta su Souls Hacker, Streets of Rage, House of the Dead, Altered Beast, Virtual Fighter, Shinobi, nights, Panzer Dragoon, Rez, i Space Channel 5, ali za sada nema navoda da li je ova kompanija otpočela rad na nekoj od njih.

Sa jedne strane, drago nam je da vidimo nove nastavke starih serijala koje smo voleli. Sa druge strane, čini se da industriji video igara fale nove i sveže ideje koje bi publici ponudile nešto zaista novo, nikada ranije viđeno. Ma koliko se nostalgija prodavala, treba ipak ići i napred i stvarati. Biće veoma interesantno videti do kada će ovaka trend potrajati.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Sve nezvanične informacije za novi Sony Xperia 1 IV na jednom mestu

Dizajn Samsungovih EV baterija bi mogao stići i na pametne telefone

10404
10405
10406
10407
10408
10409