Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm zvanično najavio Snapdragon 855 uz 3D Sonic Sensor

05.12.2018 10:20 | 0 Mobile
Qualcomm zvanično najavio Snapdragon 855 uz 3D Sonic Sensor


Prvog dana Qualcomm Snapdragon Technology Summita, kompanija je zvanično objavila svoj čipset naredne generacije - Snapdragon 855. Kompanija nije objavila previše detalja, a kompletne specifikacije se očekuju tokom trajanja konferencije.

Qualcomm jeste pomenuo nekoliko detalja o svom sledećem premijum čipsetu. Kompanija se hvali svojom četvrtom generacijom AI Engine-a, obećavajući do tri puita bolje AI performanse sa on-device zadacima. Čipset takođe nudi prvi Computer Vision ISP, koji je namenjen tome da poboljša fotografisanje i snimanje videa.

Još jedna veća funkcija jeste Snapdragon Elite Gaming. Qualcomm ne krije da smatra da je gejming veliko tržište, a gejming telefoni postaju značajno popularni.


Na kraju, Qualcomm je objavio 3D Sonic Sensor, koji predstavlja prvi ultrasonični senzor otiska prsta koji će biti smešten ispod displeja. Ovi senzori će identifikovati korisnikov otisak čak i kada su prsti mokri ili prekriveni nekim drugim sadržajem.

Snapdragon 855 će biti kreiran u 7nm nodu, što je Qualcomm i najavio pre nekoliko meseci. najavljena je i podrška za 5G preko Snapdragon X50 modeme, ali ovo neće biti dostupno za sve verzije čipseta.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

WhatsApp za Android stiže na tablete u beta formi

Qualcomm: Svi Android proizvođači će imati premijum 5G telefon do kraja 2019. godine

10104
10105
10106
10107
10108
10109