Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm želi da u Kini zabrani i iPhone XS i iPhone XR

14.12.2018 13:51 | 2 Biznis IT
Qualcomm želi da u Kini zabrani i iPhone XS i iPhone XR


Početkom nedelje doneta je odluka da se u Kini zabrani uvoz i prodaja selektovanih iPhone modela, kao rezultat sudske borbe između kompanija Qualcomm i Apple. Kompanija iz Cupertina mora da povuče modele od iPhone 6s do iPhone X, ali je istakla da ovogodišnji telefoni nisu pogođeni presudom.

Međutim, Qualcomm smatra drugačije i sada je podneo zahtev za zabranu iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR modela u Kini, kao sledeći korak svoje borbe pred sudovima koju je kompanija usmerila ka Apple-u.

Dva tehnološka giganta izgleda nisu ni blizu postizanju sporazuma oko licenciranja naknada i patent aplikacija. Apple je upozorio da će zabrana ugroziti kineske proizvođače, kao što je Foxconn i istakao da je preko svojih lanaca snabdevanja u zemlji kreirao preko pet miliona radnih mesta.


Pogledajte još: Kina zabranila lokalnu prodaju iPhone X, 8 i starijih modela zbog povrede Qualcomm patenata


U međuvremenu, Apple je objavio da će obezbediti softversko ažuriranje za sve iPhone modele u Kini, koji ugrožavaju Qualcommove patente. Ažuriranje je namenjeno tome da pokrije dva patenta, koji su bili tema spora između dve kompanije. Ažuriranje će se odnositi samo na iPhone modele koji imaju softver pre iOS 12 verzije i neće biti objavljeno za iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR.

Ostaje da se vidi kakav će potez kompanije Apple biti nakon najnovije odluke Qualcomma da zatraži zabranu prodaje ovogodišnjih iPhone-a u Kini.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

romanoc Član postova: 85
I treba tako. Trebalo bi zabraniti uvoz i u EU. Poceli su se previše busati sa tim nenormalnim cijenama i odnosu prema kupcima. Vrijeme je da ateriraju na glavu.

Samsungov patent otkriva još nekoliko varijanti za notch

Lista prvih igara koje dobijaju Nvidia ray-tracing i DLSS RTX funkcije

10604
10605
10606
10607
10608
10609