Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm tvrdi da je Apple ukrao tajne o čipovima i delio ih sa Intelom

26.09.2018 12:29 | 0 Biznis IT
Qualcomm tvrdi da je Apple ukrao tajne o čipovima i delio ih sa Intelom


U najnovijoj borbi pred sudovima, između kompanija Qualcomm i Apple, Qualcomm je od suda zatražio da preispita postojeću tužbu protiv kompanije iz Kupertina kako bi se istražili novi dokazi koji bi trebalo da pojačaju tužbu. Originalna tužba je podneta u novembru prošle godine.

Qualcomm u najnovijim optužbama tvrdi da je Apple ukrao ogromne količine tajni i drugih poverljivih informacija i slao ih Intelu, kako bi kompanija mogla da poboljša performanse svojih čipova koji se koriste u iPhone modelima.

Qualcomm ističe da su ove informacije bazirane na određenoj email korespondenciji i istorijatu razvoja pronađenom u Apple kodu i kodu otkrivenom u uređajima koji koriste Intelove čipove. Kompanija sada želi da Vrhovni sud u San Dijegu uključi ove dokaze u originalnu tužbu.


Pogledajte još: Snapdragon 855 u masovnoj proizvodnji od četvrtog tromesečja


Originalna tužba je Apple teretila za kršenje glavnog sporazuma o softveru, koji je Apple potpisao sa Qualcommom pre nekoliko godina. Saslušanje povodom ovog slučaja, trebalo bi da se održi u aprilu naredne godine.

Problemi između dve kompanije su počele ranije tokom prošle godine, nakon što je Apple tužio Qualcomm zbog naplate naknade na tehnologije sa kojima proizvođač čipova nije imao veze. U julu 2017, Qualcomm je odgovorio kontratužbom kojom je želeo da blokira prodaju iPhone-a u SAD, a koja se bazirala na navodnom kršenju prava o patentima.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple prebacuje iPhone XR proizvodnju u Foxconn postrojenja

Firefox Monitor će obaveštavati korisnike kada dođe do zloupotrebe podataka

10604
10605
10606
10607
10608
10609