Qualcomm: Snapdragon je sada platforma, a ne procesor

Snapdragon Mobile Platform uključuje i druge funkcije koje se odnose na tehnologiju koja zahteva signal, surfovanje internetom ili obavljanje poziva

Qualcomm poručuje da će u narednim mesecima promeniti pozicioniranje brenda svojih proizvoda, a sve će početi sa Snapdragon čipsetom. Qualcomm naglašava da je prihvatio korišćenje reči procesor kako bi se objasnilo kako Snapdragon čipovi daju snagu uređajima. Međutim, Qualcomm naglašava da je termin procesor sada neadekvatan jer Snapdragon predstavlja više od procesora.
“To je antologija tehnologije, koja se sastoji od hardvera, softvera i servisa koji ne mogu u potpunosti da se zarobe u jednu reč kao što je procesor” poručuje Qualcomm. Ubuduće će se o Snapdragonu odnositi kao o platformi a ne procesoru. SoC uključuje CPU, GPU, DSP i integrisani modem. Snapdragon Mobile Platform uključuje i druge funkcije koje se odnose na tehnologiju koja zahteva signal, surfovanje internetom ili obavljanje poziva. Takođe su u ovu grupu uključeni Quick Charge, skener otiska prstiju, Qualcomm-ov audio DAC, Wi-Fi kao i touch kontroleri. Svi oni rade zajedno sa SoC-em kako bi dali smartfonu glatko iskustvo. Drugim rečima, Qualcomm poručuje da je reč koja treba da se koristi platforma.
Qualcomm nastavlja da povećava tržišno učešće svojim Snapdragon 835 čipom
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi